ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Οργισμένοι οι γονείς του – «Δεν είναι η φωνή του στο βίντεο»…

1 min read

Οργισμένοι από το βίντεο που προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων, όπου διεξάγεται η πολύκροτη δίκη για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη τον Μάρτιο του 2015, δηλώνουν οι γονείς του, οι οποίοι αμφισβητούν την εγκυρότητά του.

Το οπτικοακουστικό υλικό που αποτελεί μέρος της δικογραφίας φαίνεται να έχει τραβηχτεί από τον ίδιο τον Βαγγέλη τη χρονική περίοδο κατά την οποία είχε ζητήσει να αλλάξει δωμάτιο στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων όπου φοιτούσε, εξαιτίας των βασανιστηρίων στα οποία των υπέβαλε η παρέα των Κρητικών σπουδαστών.

«Δεν είναι η φωνή του Βαγγέλη»
«Είμαστε αγανακτισμένοι από την εμφάνιση του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού στο οποίο φαίνεται ο γιος μας. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι προέρχεται από το κινητό του παιδιού μας. Είναι πολλά όμως τα ερωτήματα που προκύπτουν. Ποιος από τους κατηγορούμενους θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο κινητό του Βαγγέλη; Το συγκεκριμένο κινητό είναι παλαιάς τεχνολογίας και βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Δεν είναι κινητό smartphone για να έχει τις αντίστοιχες δυνατότητες» υποστηρίζουν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Και συμπληρώνουν:

«Αναφέρθηκε ότι η εικόνα ανάγεται σε χρόνο μεταγενέστερο της αλλαγής δωματίου. Από που άραγε προκύπτει αυτό; Το κυριότερο από όλα είναι ότι αμφισβητείται έντονα η φωνή του. Δεν ανήκει στον Βαγγέλη, δεν ανταποκρίνεται στη φωνή του. Εμείς ως οικογένεια δεν εισπράξαμε κανένα ίχνος μεταμέλειας από τους κατηγορούμενους. Παραμένουν αμετανόητοι οι βασανιστές του Βαγγέλη».

Στο ίδιο ύφος και η δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας Δημήτρη Μπούκα, ο οποίος μέσω της RealNews ξεκαθαρίζει ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να μη σπιλωθεί η μνήμη και το όνομα του άτυχου φοιτητή. «Η εντολή που έχω από την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι σαφής. Οτιδήποτε είναι ανακριβές ή μειωτικό για τον γιο τους Βαγγέλη θα ερευνηθεί σε βάθος, υποβάλλοντας προς την κατεύθυνση αυτή σχετικά αιτήματα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων».

Μέσα στη βδομάδα η απόφαση
Σημειώνεται ότι η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Ιουνίου, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την πρόταση του εισαγγελέα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κύριο Μπούκα, η έκδοση της απόφασης αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου και συγκεκριμένα έως την Παρασκευή, 28 Ιουνίου.

Οι εννέα Κρητικοί που κάθονται στο εδώλιο κατηγορούνται για τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε εξαιτίας τους ο Βαγγέλης Γιακουμάκης. Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι η πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Αίσθηση προκαλεί ότι οι «νταήδες» Κρητικοί δεν παραβρέθηκαν σε καμία από τις ακροαματικές διαδικασίες, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που έχουν. Στο κατηγορητήριο περιγράφονται τουλάχιστον 25 περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Οι Κρητικοί φέρονται να του έριχναν καυτό νερό στον λαιμό να τον κλείδωναν σε ντουλάπες, να του πατούσαν τα δάχτυλα να του πέρναγαν θηλιά στον λαιμό και να τον κρεμούσαν από το παράθυρο…


πηγή: Εφημερίδα RealNews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.