ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ: «ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ»!

1 min read

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Την ώρα που η συγκυβέρνηση των προδοτών ξεπουλά την Μακεδονία και εντάσσει μετά τυμπανοκρουσιών το κρατίδιο των Σκοπίων, μεθοδεύει νέα εθνική ήττα στα ζητήματα που αφορούν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και κάνει τα αδύνατα δυνατά με την απέλαση Ρώσων αξιωματούχων ώστε να θρυμματίσει την ελληνορωσική φιλία, οι δανειστές αθόρυβα προχωρούν στη διαμόρφωση του πλαισίου της δουλείας που θα ισχύσει για τον Ελληνικό Λαό από τον προσεχή Αύγουστο και μετά.

Υπό τον προσεχτικά επιτηδευμένο τίτλο «Ενισχυμένη επιτήρηση», τα κοράκια των Βρυξελλών καθορίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του ειδικού καθεστώτος εντός του οποίου θα κινείται η ελληνική πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή με το πέρας του τρίτου Μνημονίου. Παρά τις θριαμβολογίες Τσίπρα-Καμμένου και τα κωμικοτραγικά, άθλια και αλαζονικά σόου της γραβάτας, αποκαλύπτεται αργά μα σταθερά πως η καλλιέργεια κλίματος αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας δεν αποτελεί παρά μια μεγαλειώδη απόπειρα εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού.

Το κείμενο της Κομισιόν αναφορικά με τις «μεταμνημονιακές» υποχρεώσεις της Ελλάδος δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για το τι μέλλει γενέσθαι και αναδεικνύει ξεκάθαρα τα αισχρά ψεύδη της κομμουνιστικής διακυβέρνησης. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δανειστές -ως πραγματικά αφεντικά αυτού του Κράτους- σε συνεννόηση με τους εγχώριους υποτακτικούς τους ισχυρίζονται πως η μεταμνημονιακή εποπτεία δεν συνιστά νέο Μνημόνιο, επιχειρώντας κατ’ αυτό τον τρόπο να ρίξουν στάχτη στα μάτια ενός Λαού που πεθαίνει αργά και βασανιστικά υπό το ασφυκτικό βάρος των φοροληστρικών μέτρων. Ομολογούν εντούτοις πως θα εφαρμοστεί η λύση της ενισχυμένης εποπτείας και όχι της απλής όπως συνέβη σε άλλες χώρες, διότι η ελληνική περίπτωση έχει… ιδιαιτερότητες. Πράγματι, θα δυσκολευτεί πολύ κάποιος να βρει πολιτική ηγεσία που παραδίδει το Λαό της στα νύχια των τοκογλύφων με αυτή την άνεση και αυταρέσκεια που το πράττει η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Ποια είναι όμως η καταχρηστικώς καλούμενη «μεταμνημονιακή» πραγματικότης που περιμένει τον Ελληνικό Λαό; Με ισχύ ενός εξαμήνου η οποία θα ανανεώνεται διαρκώς μέχρι και το 2022, η συγκυβέρνηση των κομμουνιστών και του συνεργού τους Καμμένου δεσμεύεται για την υλοποίηση και πιστή εφαρμογή των δημοσιονομικών-διαρθρωτικών μέτρων που έχουν μέχρι σήμερα ψηφιστεί (βλέπε μείωση συντάξεων και αφορολόγητου), ενώ επιπρόσθετα καθίσταται αυτονόητη η εξακολούθηση της πολιτικής λιτότητας ως αναγκαίου μέτρου για την επίτευξη των προβλεπόμενων πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ.

Πρόκειται όμως να υλοποιηθούν μονάχα όσα έχουν μέχρι τούδε ψηφιστεί, δίχως την αναγκαιότητα λήψης νέων διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μέτρων; Σαφώς όχι! Οι Θεσμοί (εν είδη κατοχικής κυβερνήσεως) θα ελέγχουν την τήρηση των συμφωνηθέντων και θα παρεμβαίνουν όποτε τούτο κρίνεται αναγκαίο, έχοντας το δικαίωμα της εισηγήσεως πρόσθετων μέτρων όταν διαπιστώνεται παρέκκλιση από το στόχο. Με απλά λόγια, όποτε οι δανειστές κρίνουν σκόπιμο θα προτείνουν νέα μέτρα τα οποία θα επικυρώνει το Eurogroup και θα υποχρεώνεται να ψηφίζει και να υλοποιεί η κυβέρνηση της Αθήνας!

Αναλογιζόμενος κανείς τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνει η κυβέρνηση τα πρωτογενή πλεονάσματα, ήτοι δια της ασφυκτικής φοροεισπρακτικής πολιτικής που δικαίως και άνευ υπερβολής χαρακτηρίζεται ως φοροληστεία, καθίσταται σαφές πως είναι μαθηματικά βέβαιη η αποτυχία του. Επί της ουσίας η τραγωδία της πολιτικής των Μνημονίων έγκειται στο γεγονός ότι οι αδιανόητες θυσίες του Ελληνικού Λαού κάθε άλλο παρά συνέβαλαν προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης των συνθηκών για την υγιή ανάκαμψη της οικονομίας επί τη βάσει της αύξησης της παραγωγής. Κάθε υποτιθέμενο δημοσιονομικό επίτευγμα της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, δεν είχε να κάνει με το όφελος που παράγεται από την εφαρμογή μιας επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής αλλά αντιθέτως, με το αποτέλεσμα της ολοένα και σκληρότερης φοροεπιδρομής. Απόδειξη τούτου το γεγονός ότι η κυβερνητική αισιοδοξία και οι αριστεροί μύθοι που ομιλούν σχεδόν περί ενός τρόπο τινά «οικονομικού θαύματος», βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη διάθεση του Ελληνικού Λαού, του οποίου η δυσαρέσκεια και απαισιοδοξία αποτυπώνεται σε συντριπτικά ποσοστά σε όλες τις μετρήσεις των δημοσκοπικών ερευνών.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.