ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπάχαλο με τις φορολογικές δηλώσεις: Ξέχασαν απ’ έξω τις ενισχύσεις!

1 min read
Νέα ταλαιπωρία περίμενε τους φορολογουμένους που έσπευσαν να υποβάλουν τις πρώτες ημέρες ενεργοποίησης του TAXISnet τις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος για το έτος 2020, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είχαν πληγεί από την πανδημία.
  • Προς μεγάλη τους έκπληξη διαπίστωσαν πως οι κρατικές αποζημιώσεις, όπως είναι το έκτακτο επίδομα των 534 ευρώ, τα ποσά που καταβλήθηκαν για τα «κουρεμένα» ενοίκια από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2020, καθώς και μια σειρά ενισχύσεων που είχε πιστώσει το κράτος στους λογαριασμούς εκατομμυρίων δικαιούχων δεν έχουν προσυμπληρωθεί στα πεδία του εντύπου Ε1, όπως όφειλε να έχει κάνει ήδη το οικονομικό επιτελείο, από τη στιγμή μάλιστα που το είχε προαναγγείλει πριν από μήνες.

Όπως επισημαίνουν φοροτεχνικοί, από τη στιγμή που τα στοιχεία δεν είναι προσυμπληρωμένα στο TAXIS, καθίσταται αδύνατη η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα! Μάλιστα, οι ίδιοι αναγκάζονται να εισηγηθούν στους φορολογουμένους να μεταβούν σε όποια τράπεζα συνεργάζονται, προκειμένου να λάβουν τις κινήσεις του τραπεζικού τους λογαριασμού για το σύνολο του 2020. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να αποτυπώσουν στη φορολογική τους δήλωση τα ακριβή ποσά που έχουν εισπράξει ως αποζημίωση από το κράτος κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Καθυστέρηση αποστολής στοιχείων από φορείς

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που αφορούν τις αποζημιώσεις οι οποίες έχουν καταβληθεί μέσω της ΑΑΔΕ θα ανέβουν στο TAXISnet τις αμέσως επόμενες ημέρες και οι φορολογούμενοι θα τα βρουν προσυμπληρωμένα στα αντίστοιχα έντυπα των φορολογικών δηλώσεων.

Ωστόσο, φορείς κυρίως των υπουργείων Εργασίας και Πολιτισμού έχουν καθυστερήσει χαρακτηριστικά την αποστολή των δικών τους στοιχείων στην ΑΑΔΕ, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να έχει καθυστερήσει σημαντικά και οι φορολογούμενοι που σπεύδουν να δηλώσουν στην Εφορία τα εισοδήματα του 2020 να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία.

Κάλεσμα προς δικαιούχους επιδόματος τέκνων

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει και το πρόσφατο κάλεσμα φορέα του υπουργείου Εργασίας, και συγκεκριμένα του ΟΠΕΚΑ, προς τους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων Α21 να υποβάλουν άμεσα τη φορολογική τους δήλωση, προκειμένου να υπολογιστεί ορθότερα το ποσό που δικαιούνται με βάση τα εισοδήματά τους. Ωστόσο, όσοι φορολογούμενοι δικαιούνται το Α21 και είχαν λάβει οποιαδήποτε κρατική αποζημίωση κατά τη διάρκεια του 2020 είναι αδύνατον να προχωρήσουν στην υποβολή φορολογικής δήλωσης.

  • Συγκεκριμένα, αναφέρει πως το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2019 και μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης. Αν στο ενδιάμεσο υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση (Ε1), το επίδομα παιδιού θα υπολογιστεί με βάση το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2020.

Προκειμένου οι δικαιούχοι να γνωρίζουν το σωστό ποσό του επιδόματός τους, αλλά και προς αποφυγή σώρευσης αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, ο οργανισμός καλεί όλους όπως σπεύσουν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση για το τρέχον έτος, ώστε αυτή να εκκαθαριστεί εγκαίρως και να λάβουν το ακριβές ποσό του επιδόματος που δικαιούνται.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.