ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

AYTO είναι το ΥΠΕΡΟΠΛΟ του ΠΟΥΤΙΝ που τρέμουν οι ΗΠΑ… (βίντεο)

1 min read

Επιτυχημένη ήταν η δοκιμή του Πυραύλου RS-28 Sarmat ή όπως είναι γνωστός ο Satan 2.

H επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της χώρας κάνει λόγο για επιτυχημένη δοκιμή που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέβλεψε προσωπικά την εκτόξευση των τεσσάρων βαλλιστικών πυραύλων, ικανών να μεταφέρουν πυρηνικά, στο πλαίσιο γυμνασίων των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο σήμερα, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Σύμφωνα με τον στρατό της Ρωσίας, ο Sarmat είναι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος νέας γενιάς που μπορεί να «χτυπήσει οποιαδήποτε άμυνα» και να εξοντώσει ολόκληρες χώρες.

Το όπλο βρίσκεται υπό δοκιμή και εξελίσσεται διαρκώς από το 2009 και πλέον όπως αναφέρουν πηγές είναι έτοιμο και θα μπορούσε να τεθεί προς χρήση από το 2019 ή το 2020.

Πρόκειται για έναν πύραυλο που θα μπορούσε να μεταφέρει κεφαλές 40 μεγατόνων που είναι 2.000 πιο ισχυρές από τις βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι το 1945.

«Ο πύραυλος αναπτύσσεται προκειμένου να δημιουργήσει μια αποτελεσματική πυρηνική ασπίδα για τις στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού του πυραύλου Β. Ντεγκτάρ.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Σεπτέμβρη η Ρωσία εκτόξευσε από το ίδιο κοσμοδρόμιο δύο ακόμα πυρηνικούς πυραύλους νέας γενιάς, τους Topol.

 

 

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τα Interfax και iefimerida

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.