ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυτό φοβούνται οι σεισμολόγοι μετά τις αλλεπάλληλες δονήσεις στην Βόρεια Ελλάδα

1 min read





Επιφυλακτικοί είναι οι σεισμολόγοι σχετικά με τον πρωινό σεισμό που ταρακούνησε την Βόρεια Ελλάδα το πρωί της Τρίτης. Από χθες τα μεσάνυχτα οι σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται στο Κιλκίς είναι διαδοχικές, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να περάσουν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους.



«Εχουμε »σμήνος» σεισμών που έγιναν αισθητή σε όλη την κεντρική Μακεδονία. Είναι κάτι που παρατηρείται πολλές φορές στον ελληνικό χώρο και έχει να κάνει με τα ρήγματα της περιοχής», δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Από την εμπειρία μας διαπιστώνουμε ότι οι σεισμοί δεν θα σταματήσουν αμέσως. Θα υπάρξει εξέλιξη της δραστηριότητας. Είμαστε επιφυλακτικοί τις πρώτες ώρες», συμπλήρωσε και συμβούλεψε τους κατοίκους της περιοχής να μην μπουν σε παλιά σπίτια.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Παπαζάχος παραδέχθηκε τον προβληματισμό για τη σεισμική δραστηριότητα, που είναι σε πλήρη εξέλιξη σε μια περιοχή με ρήγματα που δίνουν και μεγαλύτερους σεισμούς, όπως είπε. «Υπάρχει το ενδεχόμενο μεγαλύτερου σεισμού και να πρόκειται για ακολουθία με προσεισμικό χαρακτήρα, αν και πιο πιθανό είναι να »σβήσει» φυσιολογικά», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Γεωφυσικής. «Δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα ακόμη. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πιο ισχυρό σεισμό, λόγω του ιστορικού της περιοχής», δήλωσε ακόμη.

Οι δονήσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η πρώτη καταγράφηκε στις 0:13 και με επίκεντρο 28χλμ βόρεια-βορειαδυτικά του Κιλκίς, είχε ένταση 4 ρίχτερ. Οι σεισμοί συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα και μέχρι το πρωί της Τρίτης καταγράφηκαν τουλάχιστον 13 δονήσεις.

Η πιο ισχυρή ήταν αυτή που καταγράφηκε στις 6:24, η οποία σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν 4,7 βαθμών. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα 30 χλμ βόρεια της πόλης του Κιλκίς και συγκεκριμένα μεταξύ των λιμνών Κερκίνης και Δοϊράνης, ενώ έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.