ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυτές είναι οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως!

1 min read

Τα ταξίδια με αεροπλάνο για κάποιους ανθρώπους είναι… εφιάλτης.

Ο φόβος για τα αεροπλάνα είναι αρκετά διαδεδομένος και δεν μπορείς να τον ξεπεράσεις εύκολα…. Τι κάνεις σε περίπτωση που δεν συμπαθείς τα ταξίδια με αεροπλάνα αλλά πρέπει να τα κάνεις; Ενημερώνεσαι για τις ασφαλέστερες αεροπορικές προκειμένου να μειώσεις τις πιθανότητες κινδύνου.

Γράφει η Ευανθία Καρρά 

Όλοι εσείς που φοβάστε αλλά και οι υπόλοιποι που ενδιαφέρεστε για τη… σωματική σας ακεραιότητα και δεν θέλετε να περάσετε δυσάρεστες καταστάσεις δεν έχετε παρά να διαβάσετε το κείμενο που ακολουθεί.

Το ΕΤ Magazine του EleftherosTypos.gr αυτή την εβδομάδα σας παρουσιάζει τις ασφαλέστερες αεροπορικές όπως τις επέλεξε η πλέον αρμόδια online υπηρεσία airlineratings.com με τη βοήθεια του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας του ΟΗΕ.

Η λίστα με τις 20 ασφαλέστερες αεροπορικές δημιουργήθηκε μεταξύ 409 υποψηφίων παίρνοντας ως παράγοντες:

  • Την μέση ηλικία του στόλου των αεροσκαφών
  • Τα θανατηφόρα δυστυχήματα των τελευταίων 10 χρόνων
  • Αν η χώρα από την οποία προέρχεται η αεροπορική ακολουθεί τους οχτώ βασικούς κανόνες του Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας του ΟΗΕ

Air New Zealand

Η αεροπορική εταιρεία έκανε ένα δυναμικό come back στον χώρο των αερομεταφορών στα τέλη του 2000, μετά από μία περίοδο χρηματοπιστωτικής αναταραχής. Για τρεις συνεχόμενες χρονιές έχει ανακηρυχτεί ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει ελάχιστα ατυχήματα.

Alaska Airlines

Μπορεί να ονομάζεται έτσι αλλά η βάση της είναι το Σιάτλ.  Η εταιρεία έχει πολύ δυναμική παρουσία στην δυτική ακτή των ΗΠΑ ενώ πρόσφατα έκανε ένα μεγάλο βήμα αγοράζοντας μερίδιο 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων της Virgin America. Για την ιστορία, το brand «Virgin America» θα πάψει να υπάρχει στην αγορά και τα αεροπλάνα τον Απρίλιο. H Alaska Airlines δεν έχει κανένα αεροπορικό δυστύχημα από το 2000.

All Nippon Airways

Ιδρύθηκε το 1954 και διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα των παροχών της προς τους επιβάτες ενώ πέρυσι ήταν η έκτη καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο. Για πάνω από 45 χρόνια δεν έχει ούτε ένα αεροπορικό δυστύχημα. Αυτό τα λέει όλα…

British Airways

Ιδρύθηκε το 1974 και τα τελευταία 30 χρόνια δεν έχει στο ενεργητικό της ούτε ένα αεροπορικό δυστύχημα.

Cathay Pacific

Πρόσφατα βρέθηκε στη λίστα με τις δέκα καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου. Η Cathay Pacific ιδρύθηκε το 1946 και έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ. Από το 1960, δεν έχει στο ενεργητικό της ούτε ένα αεροπορικό δυστύχημα, αλλά ούτε και αεροπειρατείες.

Emirates

Τα τελευταία 20 χρόνια η εταιρεία έχει καταφέρει να κερδίσει μεγάλο κομμάτι της πίτας στις αερομεταφορές. Η Emirates διακρίνεται για τις υψηλές παροχές που παρέχει στους επιβάτες της και έχει ρεκόρ ασφαλείας! Τα 31 χρόνια που δραστηριοποιείται, δεν έχει στο ενεργητικό της κανένα αεροπορικό δυστύχημα.

Etihad

Mε έδρα το Άμπου Ντάμπι, η εταιρεία έχει επίσης ρεκόρ στην ασφάλεια. Αξιοσημείωτη είναι η τεράστια άνοδος της μέσα στα μόλις δέκα χρόνια λειτουργίας της, αφού πλέον είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες αεροπορικές στον κόσμο.

Taiwan Eva Air

Η αεροπορική είναι γνωστή για τα αεροπλάνα της που έχουν την Hello Kitty. Η ΕVA όμως είναι μία από τις καλύτερες αεροπορικές στην Ασία ενώ δεν έχει στο ενεργητικό της κανένα αεροπορικό δυστύχημα από το 1988.

Finnair

Ο διεθνής αερομεταφορέας της Φινλανδίας δεν είναι και τόσο δημοφιλής στα μέσα ενημέρωσης αλλά σαρώνει στη Σκανδιναβία. Έχει και αυτή ρεκόρ στη ασφάλεια αφού δεν έχει στο ενεργητικό της κανένα αεροπορικό δυστύχημα από το 1960.

Hawaiian Airlines

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες αεροπορικές στις ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 1929 και έχει έδρα τη Χονολουλού. Διαθέτει στόλο με πάνω από 50 αεροσκάφη ενώ από τη πρώτη στιγμή της λειτουργίας της δεν έχει ούτε ένα αεροπορικό δυστύχημα!

Japan Airlines

Ιδρύθηκε το 1951 και πρόκειται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Ιαπωνίας για πάνω από 60 χρόνια. Τα τελευταία 30 δεν έχει στο ενεργητικό της αεροπορικά δυστυχήματα.

KLM

Ιδρύθηκε το 1919 και πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές αεροπορικές εταιρείες. Δεν έχει κανένα αεροπορικό δυστύχημα τα τελευταία 40 χρόνια.

Lufthansa

Ιδρύθηκε το 1955 και έχει έδρα τη Φρανκφούρτη. Πρόσφατα ανακηρύχτηκε ως η πιο ασφαλής αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη ενώ δεν έχει αεροπορικό δυστύχημα στο ενεργητικό της από το 1993.

Qantas

Πρόκειται για ακόμα μία ιστορική αεροπορική εταιρεία που πέρυσι ανακηρύχτηκε ως η ασφαλέστερη του πλανήτη. Λειτουργεί για 96 χρόνια και δεν έχει αεροπορικό δυστύχημα από το 1951.

Royal Jordanian

Μπορεί να μην είναι η δημοφιλέστερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής αλλά είναι σίγουρα μία από τις ασφαλέστερες: δεν έχει στο ενεργητικό της δυστύχημα για πάνω από 30 χρόνια.

Scandinavian Airlines

Ιδρύθηκε το 1946 και πρόκειται για μια αεροπορική εταιρεία που έχουν από κοινού η Δανία, η Νορβηγία και η Σουηδία. Η τελευταία πτώση αεροσκάφους σημειώθηκε το 2001.

Singapore Airlines

Πρόκειται για μια αεροπορική που διακρίνεται για τις παροχές στους επιβάτες της και πρόσφατα βρέθηκε στη δεύτερη θέση της λίστας με τις καλύτερες αεροπορικές του κόσμου. Δεν έχει στο ενεργητικό της αεροπορικό δυστύχημα από το 2000.

Swiss International Airlines

Ιδρύθηκε το 2002 από ότι απέμεινε από την Swissair. Το 2007 συγχωνεύτηκε με την Lufthansa και δεν έχει κανένα αεροπορικό δυστύχημα στο ενεργητικό της.

Virgin Atlantic

Με έδρα το Κρόλεϊ της Μεγάλης Βρετανίας, πρόκειται για την πρώτη αεροπορική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον. Το 2012, το 49% της αεροπορικής εξαγοράστηκε από την Delta Airlines. Η Virgin Atlantic δεν έχει κανένα αεροπορικό δυστύχημα στο ενεργητικό της.

Virgin Australia

Πρόκειται για αεροπορική εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον. Ιδρύθηκε το 1999 σαν low cost αερομεταφορέας με το όνομα «Virgin Blue». Το 2011 έκανε rebranding με το όνομα «Virgin Australia» σαν full service αεροπορική και δεν έχει κανένα δυστύχημα στο ενεργητικό της.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.