ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυτά ήταν τα λάθη που οδήγησαν στην εκατόμβη του Ματιού

1 min read

Πριν λίγο έλαβα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου το παρακάτω, από μόνιμο κάτοικο που ήταν παρών στην καταστροφή του Ματιού και γνωρίζω για την σοβαρότητά του.

 

Νομίζω το σημαντικότερο λάθος είναι το 3) που ξεκάθαρα δείχνει την ευθύνη για την καθοδήγηση ανθρώπων που ήσαν εκτός της καμένης περιοχής και οι αρχές τους οδήγησαν να μπουν μέσα σε αυτήν, και εξηγεί τον συνωστισμό ανθρώπων που δεν ήταν κάτοικοι στο καιγόμενο Μάτι, αντί για την εκκένωσή του από όλες τις εξόδους.

Παραθέτω αυτούσιο το μήνυμα του Σ.Θ.:

“Κύριε Βερούτη

Με το θάρρος του μόνιμου κατοίκου και το σεβασμό στην προσέγγιση κάθε θέματος που καταπιάνεστε:

Κάποια βασικά και τραγικά λάθη

1) Εγκατάλειψη του δόγματος πάση θυσία να σταματήσει η φωτιά στη Μαραθώνος. Αυτονόητο για τους κατοίκους. Οι υδροφόρες ξέρανε πού να στηθούνε και ήταν εκεί αλλά το απόγευμα δεν υπήρχαν πυροσβεστικά κανονάκια που εκτοξεύουν νερό στα 60-80 μέτρα. Ήρθανε αργότερα.



Οι δημοτικές υδροφόρες από ένστικτο και παλαιότερη εμπειρία ήταν εκεί από τις 18:00

2) Διακοπή κυκλοφορίας σημαίνει υπάρχει κίνδυνος ύπαρξης φωτιάς στο σημείο. Εφ´ όσον λοιπόν διακόπτεται η κυκλοφορία στη Μαραθώνος πρέπει άμεσα να εκκενωθούν Αγία Βαρβάρα, Σκουφέϊκα, Νέα Ραφήνα, Μπλε Κόκκινο λιμανάκι, Μάτι, Ζούμπερι.

3) Κλείσανε τη Μαραθώνος αλλά αφήσανε τον κόσμο να μπαίνει στον παραλιακό από το Κόκκινο λιμανάκι από την πλατεΐτσα της οδού Δημοκρατίας (από την άλλη μεριά από Νέα Μάκρη δε γνωρίζω). Οι δρόμοι πήξανε…

Αυτά τα 3 ευθύνονται για την εκατόμβη. Για την καταστροφή περιουσιών είμαι ακραία καλόπιστος και δέχομαι τα υπερβολικά καιρικά φαινόμενα.

 

Σε περίπτωση χρήσης παρακαλώ μόνο αρχικά

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.