ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυτά είναι τα νέα ηλεκτρικά Smart EQ ForTwo και ForFour

1 min read

Μετά την πρώτη γεύση που πήραμε την προηγούμενη εβδομάδα, η Mercedes μας δίνει πλέον και το πλήρες πακέτο φωτογραφιών και πληροφοριών για τα νέα Smart EQ ForTwo και ForFour τα οποία θα παρουσιάσει επίσημα στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Η σχεδίαση είναι αρκετά διαφοροποιημένη ιδίως στην μάσκα, δανειζόμενη στοιχεία από τα πρωτότυπα ForEase και ForEase+. H γρίλια της εισαγωγής καθώς και οι προφυλακτήρες είναι εντελώς νέοι, σε μία ενιαία επιφάνεια, ενώ νέα είναι και τα φωτιστικά σώματα με LED τεχνολογία στον έξτρα εξοπλισμό. Δύο κάθετες εισαγωγές στις άκρες του προφυλακτήρα δίνουν έναν ακόμα πιο νεανικό χαρακτήρα στο μοντέλο.

Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι μικρότερες με νέα φωτιστικά σώματα και πάλι τεχνολογίας LED και κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις στην σχεδίαση του προφυλακτήρα.

Το σαλόνι ουσιαστικά παραμένει το ίδιο στην βασική του σχεδίαση, αν και υπάρχουν κάποιες ευπρόσδεκτες αναβαθμίσεις όπως η οθόνη των 8 ιντσών για το σύστημα infotainment το οποίο και αυτό είναι βελτιωμένο και με περισσότερες λειτουργίες.

Υπάρχει πλέον ένα μεγάλο ντουλάπι στην κεντρική κονσόλα εμπρός από τον επιλογέα ταχυτήτων που σύμφωνα με την Smart μπορεί να φιλοξενήσει το κινητό αλλά και δύο μεγάλα κύπελλα του καφέ, χάρη στην προσθαφαιρούμενη ποτηροθήκη.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το ηλεκτρικό Smart που γνωρίζουμε με την μπαταρία των 17,6 kWh να δίνει ενέργεια σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 82 ίππων και των 160 Nm ροπής. Η αυτονομία του παραμένει στα 160 χιλιόμετρα σύμφωνα με την εταιρία, νούμερο που μπορεί να μην φαντάζει μεγάλο, είναι όμως μέσα στα πλαίσια του αστικού χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Πάντως η έξτρα δυνατότητα που παρέχει η εταιρία για φόρτιση των 22 kW, σημαίνει ότι μπορεί να γεμίσει την μπαταρία από το 10% στο 80% σε λιγότερο από 40 λεπτά. Σε κανονική πρίζα η διαδικασία διαρκεί αρκετά περισσότερο.

Όπως και να έχει πάντως η Smart βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, με την Daimler να έχει πωλήσει ήδη το 50% στην κινέζικη Geely για να εξελίξουν από κοινού τα επόμενα βήματα της μάρκας. Το εντελώς νέο Smart αναμένεται μέσα στο 2022 και σίγουρα θα είναι αρκετά πιο εξελιγμένο σε ότι αφορά την ηλεκτρική του διάσταση.

Δημοσίευση στα Social Media