ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αχτσιόγλου vs Ζαχαράκη: Προεκλογική περίοδος με θηλυκό στυλ στην επικοινωνία

1 min read

ια πρώτη φορά δύο γυναίκες, η Εφη Αχτσιόγλου και η Σοφία Ζαχαράκη, θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προεκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου

Η προεκλογική περίοδος που ξεκινά από σήμερα το απόγευμα για τις πρόωρες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα έχει έντονο το θηλυκό στοιχείο σε ότι έχει να κάνει με την επικοινωνία μ,ε τις Εφη Αχτσιόγλου και Σοφία Ζαχαράκη να δίνουν την δική τους μεγάλη μάχη.

Η Εφη Αχτσιόγλου για τον ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και θα κληθεί να σηκώσει το βαρύ φορτίο της επικοινωνιακής πολιτικής του κόμματος που αντιμετωπίζει πάρα πολλές δυσκολίες και οι πρόσφατες εκλογές έδειξαν ότι ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη του.

Απέναντί της θα βρει την Μαρία Ζαχαράκη η οποία εδώ και περίπου τρεις μήνες αναβαθμίστηκε και από αναπληρώτρια έγινε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μετά την αποχώρηση της Μαρίας Σπυράκη για την ευρωβουλή.

Κουμουνδούρου και Πειραιώς αποφάσισαν σε αυτή την δύσκολη μάχη να εμπιστευτούν δύο πρόσωπα που μπορεί να μην διαθέτουν την ανάλογη εμπειρία, αλλά σηματοδοτούν το νέο και το νηφάλιο στον λόγο και στις πράξεις.

Αχτσιόγλου: Από τον Βαρδάρη, στις Βρυξέλλες και μετά στη Βουλή

Η Εφη Αχτσιόγλου γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά Πέλλας και σπούδασε και πολιτεύτηκε στη Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε με άριστα τις σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ, ενώ το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή.

Στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Αχτσιόγλου πέρασε από τα κομματικά όργανα, ενώ είχε μετακομίσει και στις Βρυξέλλες, όπου ήταν επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο του 2014.  Ωστόσο, λίγο αργότερα επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, καθώς κλήθηκε να συνεισφέρει στον προεκλογικό αγώνα του κόμματός της ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιανουάριο του 2015.

Εχοντας συνεργαστεί στις Βρυξέλλες με τον Γιώργο Κατρούγκαλο που ήταν τότε ευρωβουλευτής, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του όταν ανέλαβε υπουργός Εργασίας.

Εντάχθηκε στην ομάδα διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και στην συνέχεια ανέλαβε το υπουργείο Εργασίας στο οποίο βρίσκεται από το 2016.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου.

H εμπλοκή της στα κοινά, πάντως, ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του ΑΠΘ.

Ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα για το Αρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Yπήρξε μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης και στους κινηματικούς αγώνες για τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Ζαχαράκη: Μακριά από κομματικό σωλήνα αλλά κοντά στην κοινωνία

Η Σοφία Ζαχαράκη δεν είναι μία συνηθισμένη πολιτικός, ούτε και παιδί του κομματικού σωλήνα. Σε συνέντευξή της στο EleftherosTypos.gr τον Οκτώβριο του 2016, περιέγραφε την ζωή της πριν την… πρόσοψη της ΝΔ. «Έχω εργαστεί 11 χρόνια ως καθηγήτρια σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία σε όλες τις βαθμίδες. Συνδύασα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με τα διοικητικά της εκπαίδευσης και τα Ευρωπαϊκά θέματα στο Υπουργείο Παιδείας. Επίσης στο Υπουργείο Ανάπτυξης σε μια απαιτητική περίοδο, προετοιμάσαμε την Ελληνική Προεδρία».

Όσον αφορά το πώς ενεπλάκη με τα κοινά είχε δηλώσει: «Η ενασχόληση ήρθε νωρίς με τη συμμετοχή στις δράσεις της Νεολαίας της ΝΔ κυρίως στις Διεθνείς σχέσεις. Ήταν για εμένα τρόπος να εκφράσω τις αγωνίες και τις προσδοκίες μου σε μεγάλο βαθμό αλλά να γνωρίσω και πολύ ενδιαφέροντα άτομα με τα οποία είμαστε πλέον πραγματικοί φίλοι», λέει. Παράλληλα είχε αποκαλύψει ένα προσωπικό της βίωμα που την έκανε να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά, που δεν ήταν άλλο από τις καταλήψεις στο Λύκειο. «Ένιωθα ότι ήθελα με κάθε τρόπο να βρω τρόπο να αντιδράσω σε πράγματα που επιβάλλονταν από λίγους με αυταρχικό τρόπο που περιόριζαν την ελευθερία των πολλών», είχε πει.

Λίγους μήνες πριν, είχε περάσει το γραφείο του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να ακούσει την πρόταση να αναλάβει αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος: «Τιμητικό και πολύ δύσκολο να σκεφτείς να δώσεις αρνητική απάντηση σε αυτό. Σκέψου ότι δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με τις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος. Αυτό λέει πολλά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στο LadyLike.gr, την ίδια περίοδο.

Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός. Η Σοφία Ζαχαράκη ακολουθούσε τις δράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούσα στην πρώτη γραμμή όποτε της ζητήθηκε. Εκπομπές, συνεντεύξεις, δηλώσεις και ατελείωτες ώρες εργασίας για την χάραξη της επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ, την έφεραν σήμερα να τίθεται στην πρώτη γραμμή αναλαμβάνοντας το βάρος της εκπροσώπησης του κόμματος την πιο νευραλγική περίοδο της τελευταίας τετραετίας.

Παράλληλα όσοι έχουν συζητήσει μαζί της αναγνωρίζουν πως δεν είναι δογματική, ενώ αναγνωρίζει λάθη και παραλήψεις στην επικοινωνιακή πολιτική της ΝΔ. «Γι αυτό ρωτάω, για να διορθωνόμαστε», είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της τελευταίας ΔΕΘ.

Όσοι γνωρίζουν την αξιολόγηση που κάνει στους συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιλαμβάνονται πως η επιλογή της Σοφίας Ζαχαράκη, δηλοί την ακλόνητη εμπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπο της.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.