ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυτές είναι οι μεγάλες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με το νομοσχέδιο

1 min read

Νόμος του κράτους θα είναι σε δυο εβδομάδες η ηλεκτρονική ψηφοφορία των εργαζομένων για την προκήρυξη μιας απεργίας. Οι αλλαγές στα εργασιακά κατατέθηκαν στη Βουλή με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.  

Μητρώο συνδικαλιστών που θα σβήσει απ΄το χάρτη τις οργανώσεις – σφραγίδα και ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε η απεργία να προκηρύσσεται με τη συναίνεση του 50+1% των εργαζομένων είναι μερικές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο που εισάγεται αύριο για συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ: ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 

Το υπουργείο Εργασίας ρίχνει το βάρος του στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της μερικής απασχόλησης που είναι μάστιγα για την αγορά εργασίας. Οι  έξι στους 10 σήμερα στη χώρα εργάζονται part time. 

Βασικός στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Για τον ίδιο λόγο αυξάνει κατά 12% το κόστος για κάθε επιπλέον ώρα εργασίας στη μερική απασχόληση,  ώστε να την καταστήσει ασύμφορη για τους εργοδότες έναντι της πλήρους. 

Επίσης, επιχειρεί να διασφαλίσει όσους εργάζονται με μπλοκάκια ή ασφαλίζονται με εργόσημο , αφού τα στοιχεία τους θα καταχωρούνται υποχρεωτικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. 

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ 

Το νομοσχέδιο αλλάζει πολλά. Προβλέπει: 

Εξαίρεση των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας όπως και 

-Εφαρμογή αυστηρότερου πλαισίου για μονομερή προσφυγή στη διαιτησία. 

Την ίδια ώρα, ενόψει της απόφασης του ΣτΕ για τις τριετίες ο Νότης Μηταράκης και η Έφη Αχτσιόγλου διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τον υφυπουργό Εργασίας να υποστηρίζει πως η κυβέρνηση στήριξε τις τριετίες με τις απόψεις που έστειλε στο Ανώτατο Δικαστήριο και την Αχτσιόγλου να τον κατηγορεί ότι δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για την προστασία των τριετιών. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.