ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αυστηρό μήνυμα των ΗΠΑ σε Τουρκία για την πρόθεσή της να στείλει στρατό στην Λιβύη

1 min read

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε αυστηρό μήνυμα για πρώτη φορά στην Αγκυρα ώστε να σταματήσει να αναμιγνύεται στα εσωτερικά της Λιβύης ύστερα από τις δημόσιες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι προτίθεται να στείλει τουρκικά στρατεύματα σε περίπτωση που ζητηθεί από την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει η αμερικανική διπλωματία τις δηλώσεις Ερντογάν περί αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη , εμμέσως πλην σαφώς, αναγνώρισε ότι η Τουρκία αποτελεί πλέον μέρος του προβλήματος και κάλεσε την Αγκυρα να σταματήσει να τροφοδοτεί την εμφύλια σύρραξη στην χώρα. Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Οι εξωτερικοί παράγοντες πρέπει να σταματήσουν να τροφοδοτούν τη σύγκρουση. Όλες οι χώρες πρέπει να αποφύγουν να επιδεινώσουν την πολιτική σύγκρουση και να υποστηρίξουν την επιστροφή στην πολιτική διαδικασία που διευκολύνεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Ειδικού Εντεταλμένου των Ηνωμένων Εθνών Ghassan Salamé και της Αποστολής Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη για να καταγράψουν ένα μονοπάτι που παρέχει ασφάλεια και ευημερία σε όλους τους Λιβύους. Καλούμε τους ηγέτες της Λιβύης να συμμετάσχουν στην Κοινή Στρατιωτική Επιτροπή που πρότεινε ο Ειδικός Εκπρόσωπος Salame.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν στη διεξαγόμενη από κοινού διαδικασία διεθνούς διαλόγου Γερμανίας-ΟΗΕ για τη Λιβύη, στο πλαίσιο του ειδικού αντιπροσώπου Salame του τριών σημείων που περιγράφεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το αποτέλεσμα αυτής της δέσμευσης πρέπει να είναι η έναρξη ενός ενδο-Λιβυκού διαλόγου, η αποκλιμάκωση, η απόσυρση εξωτερικών δυνάμεων, η κατάπαυση του πυρός και η επιστροφή στην πολιτική διαδικασία που διευκολύνεται από τα Ηνωμένα Έθνη».

Το αυστηρό μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία έρχεται την ώρα που η αμερικανική διπλωματία φοβάται ότι ο ανταγωνισμός των ξένων δυνάμεων που εμπλέκονται στον εμφύλιο πόλεμο (Ρωσία,Τουρκία κ.α) μπορεί ανα πάσα στιγμή μετατρέψει τη Λιβύη σε μια νέα Συρία και την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απέφυγε να ξεκαθαρίσει για το αν σκοπεύει να συμμετάσχει στην διεθνη σύνοδο που οργανώνει τον ερχόμενο μήνα η Γερμανία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.