ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Απριλίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Atmaca: Νέα επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου μεγάλης εμβέλειας της Τουρκίας [vid]

1 min read

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δοκίμασαν επιτυχώς το νέο πύραυλο μεγάλης εμβέλειας Atmaca, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ενώ παράλληλα δημοσιεύτηκαν και αποκαλυπτικά πλάνα από την δοκιμαστική εκτόξευση.

Ο νέος αυτός πύραυλος εκτοξεύθηκε από τουρκική κορβέττα σε περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, περίπου 600 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο πύραυλος Atmaca κατασκευάζεται και βρίσκεται σε στάδιο παραγωγής από την εταιρεία Roketsan, ενώ ακόμα αναφέρεται ότι έχει εμβέλεια άνω των 200 χιλιομέτρων ή 124 μιλίων.

H δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Atmaca έγινε από την τουρκική κορβέττα «TCG Kınalıada» σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB).

Με βάση τις πληροφορίες που έχει γνωστοποιήσει η εταιρεία Roketsan ο Atmaca είναι πύραυλος ακριβείας που μπορεί να ενσωματωθεί σε ναυτικές πλατφόρμες, όπως περιπολικά σκάφη, φρεγάτες και κορβέττες, ενώ αναμένεται να αντικαταστήσει τους αμερικανικούς Harpoon.

Σημειώνεται ότι το εξοπλιστικό πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Τουρκίας υπό την προεδρία Ερντογάν να αναβαθμιστούν και να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις ως προς τα οπλικά συστήματα.

Δείτε πλάνα:

Με πληροφορίες από: Ahval 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.