ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αθώος ο Αμβρόσιος για το «φτύστε τους» προς τους ομοφυλόφιλους

1 min read

Αθώος κρίθηκε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, κ. Αμβρόσιος για την παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, μετά από άρθρο που είχε δημοσιεύσει κατά των ομοφυλοφίλων που περιελάμβανε την περίφημη φράση «Φτύστε τους».

Αθωωτική ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της Εισαγγελέως για τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Το κείμενο κατά την δικαστική λειτουργό δεν προκάλεσε κίνδυνο ούτε παραβίασε την κείμενη νομοθεσία σχετικά το κατηγορητήριο.

Ενδιαφέρον παρουσίασε η απολογία του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβύτων η οποία είχε πολλές αναφορές στο Ευαγγέλιο αλλά και στο κοράνι.

Μίλησε για αμαρτωλούς που δεν μετανοούν και αναρωτήθηκε λέγοντας: «και το κοράνι λέει να πολεμάτε τους απίστους αλλά δεν είδα να έχετε ευαισθησίες σε αυτό το θέμα» αναφερόμενος στους μηνυτές του.

Ο Μητροπολίτης υποστήριξε ότι το επίμαχο άρθρο αναφερόταν ουσιαστικά στους πολιτικούς και όχι στα πρόσωπα.



Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δικάζεται για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας και την πλευρά των ομοφυλόφιλων μηνυτών του να υποστηρίζει ότι με πρόθεση (μέσω του διαδικτύου) προέτρεψε τον κόσμο σε εναντίον τους ενέργειες, με διακρίσεις, μίσος και βία, βάσει του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, κατά τρόπο τέτοιο που τους εξέθεσε σε κίνδυνο, απειλώντας τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Το αδίκημα επικεντρώνεται στην προτροπή του ιεράρχη «φτύστε τους», που ειπώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2015 και ενόχλησε πολύ, με τον ίδιο ν’ απαντά πως και εκείνον τον ενόχλησαν «προκλητικές φωτογραφίες τους και γκέι πάρτι».

Ο Μητροπολίτης σε ανάρτηση του στο προσωπικό του ιστολόγιο, απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης δίνοντας. Μάλιστα μεταξύ άλλων αναφέρει πως «γράφοντας το φτύστε τους, εννοούσε περιφρονείστε τους και η έκφρασή του είχε μεταφορικό χαρακτήρα».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος στις 4 Δεκεμβρίου 2015 δημοσίευσε σε προσωπικό ιστολόγιο που ίδιος διαχειρίζεται ένα άρθρο με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ!- Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!». Στο εν λόγω άρθρο, ο Μητροπολίτης καταφέρθηκε με απίστευτους χαρακτηρισμούς ενάντια στους ομοφυλόφιλους, προτρέποντας την υπόλοιπη «υγιή» κοινωνία στην άμεση, σκληρή και έμπρακτη αποδοκιμασία τους.

Κάλεσε ευθέως το αναγνωστικό κοινό να εναντιωθεί βιαίως στα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: «Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!». Συνέχισε τις βαρύτατα προσβλητικές απόψεις του με αποκορύφωμα τα εξής: «Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!»

Πηγή: tempo24

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.