ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αθετούν τις Πρέσπες οι Σκοπιανοί: «Ξέχασαν» τις ελληνικές πινακίδες στα αγάλματα Μ. Αλέξανδρου & Φίλιππου

1 min read

Δεν έχουν επανατοποθετηθεί οι πινακίδες, που ξηλώθηκαν από πολίτες, στα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄ στο κέντρο των Σκοπίων, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Τον Αύγουστο, οι διευκρινιστικές πινακίδες που ανέφεραν ότι τα αγάλματα ανήκουν στον ελληνικό πολιτισμό και παράδοση, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τοποθετήθηκαν σε τρία αγάλματα του λεγόμενου ‘Σχεδίου Σκόπια 2014’» τονίζεται σε ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού tv21.tv της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν «Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στου Φιλίππου Β΄ και στο άγαλμα της Ολυμπιάδας. Την επόμενη ημέρα της τοποθέτησής τους, αποκολλήθηκαν από πολίτες. Το μόνο που έμεινε ήταν αυτό της Ολυμπιάδας», προστίθεται στο ρεπορτάζ.

Από τότε έχουν περάσει δύο μήνες, αλλά ο δήμος των Σκοπίων, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για αυτές, δεν τις έχει ακόμη τοποθετήσει, σύμφωνα με το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

«Η επιγραφή που τοποθετήθηκε στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που έλεγε ότι ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό, ξηλώθηκε από πολίτες που διαφώνησαν. Οι δημοτικές αρχές δεν την έχουν ακόμη αποκαταστήσει», λέει η Αλμεντίνα Ισμαίλι, δημοσιογράφος του TV21.

Σύμφωνα με την ίδια, ο δήμος υποσχέθηκε ότι θα τις τοποθετήσει εκ νέου, αλλά δεν διευκρίνισε πότε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.