ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άσυλο από την Ελλάδα ζήτησε πρώην βουλευτής των Κούρδων

1 min read

Ελεύθερη αφέθηκε, καταθέτοντας παράλληλα αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στην Ελλάδα η πρώην βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, Λεϊλά Μπιρλίκ, η οποία διέφυγε στην χώρα μας, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Hürriyet.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Μπιρλίκ, η οποία κατηγορείται για «προπαγάνδα τρομοκρατικής οργάνωσης», διέφυγε παράνομα στην Ελλάδα, καθώς μετά την αποφυλάκισή της, τής είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα από τουρκικό δικαστήριο.

Η Μπιρλίκ είχε συλληφθεί μαζί με άλλους 13 βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στις 4 Νοεμβρίου του 2016 και αφέθηκε ελεύθερη στις 4 Ιουνίου του 2017 με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πηγές που επικαλούνταν νωρίτερα η εφημερίδα Milliyet ανέφεραν ότι η Μπιρλίκ κρατούνταν στον αστυνομικό σταθμό Αλεξανδρούπολης.

Οι ίδιες τουρκικές πηγές σχολίαζαν ότι έπειτα από το άσυλο που δόθηκε σε Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έχουν ενθαρρυνθεί και άλλοι Τούρκοι πολίτες που διώκονται για αδικήματα τρομοκρατίας να καταφεύγουν στην χώρα για πολιτικό άσυλο.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση