ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Φεβρουαρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ασύλληπτη θηριωδία κατά παιδιών από τον Ερντογάν

1 min read

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος – CHP, Μουχάρεμ Ερκέκ υπενθύμισε ότι ο αριθμός εκείνων που ανακρίθηκαν για προσβολή του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν πλησιάζει τους 200.000 και τόνισε ότι 305 παιδιά διώχθηκαν το 2021. 

Όπως είπε ο Ερκέκ, 22 παιδιά αντιμετώπισαν καταδίκη και ότι οι πολιτικές καταστολής του ΑΚΡ αυξήθηκαν με την οικονομική κρίση.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, ο Ερκέκ αξιολόγησε την «Έκθεση Στατιστικών Δικαιοσύνης 2021» που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και είπε ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ δικάζει ακόμη και παιδιά. 

Σύμφωνα με την έκθεση «Τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι τραγικά. Αναφέρουν ότι οι αυθαιρεσίες και οι παρανομίες που επιβάλλονται υπό την ονομασία του Προεδρικού Κυβερνητικού Συστήματος αυξάνουν την αδικία σε κάθε κομμάτι της κοινωνίας.

«Παράλογο το ‘έγκλημα’ της προσβολής του προέδρου»

«Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να υπάρχει το έγκλημα που ονομάζεται «προσβολή του Προέδρου» σε αυτό το φρικτό σύστημα. Γιατί διαχειρίζεται και το κράτος και την κυβέρνηση μέσω της προεδρίας του κόμματος. 

Δικάζονται άνθρωποι για ένα έγκλημα που έχει χάσει εντελώς την υλική του βάση.

 Το 2014 υποβλήθηκαν 110 μηνύσεις για εξύβριση του Προέδρου. Το 2021 υποβλήθηκαν 9.168 μηνύσεις. Το 2014 υποβλήθηκε μήνυση σε βάρος παιδιού για εξύβριση του Προέδρου ενώ το 2021, ο αριθμός των παιδιών ανέβηκε στα 305 και 22 από αυτά που δεν μετανοούν αντιμετωπίζουν καταδίκη, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

boldmedya.com

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.