ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άσχημες εξελίξεις στη Μ.Θάλασσα: Oι πρώτες εικονικές καταρρίψεις αεροσκαφών της USAF από ρωσικά S-400 & μαχητικά Su-27

1 min read

Ασχημες εξελίξεις στη Μαύρη Θάλασσα καθώς για πρώτη φορά είχαμε “εικονικές” καταρρίψεις αμερικανικών αεροσκαφών από ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 καθώς και από μαχητικά Su-27. 

Η USAF για πρώτη φορά έστειλε κατασκοπευτικά αεροσκάφη EP-3E Orion (ARIES II) με κωδικό κλήσης 157316 και Boeing OC-135B με κωδικό OSY12F τα οποία πέταξαν κατά μήκος της βόρειας Κριμαίας μέχρι την θάλασσα του Αζόφ σε μια πρωτοφανή πρόκληση. Μάλιστα επίσημα χαρακτήρισαν την πτήση τους ως “έκτακτη”.

Η Μόσχα εκτός από τον εγκλωβισμό των αεροσκαφών από τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 έστειλε και μαχητικά Su-27 τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σεβαστούπολης (κατά άλλες πληροφορίες ήταν Su-30).

Οι πιλότοι της USAF αντιλήφθηκαν το “λοκάρισμα” από τα ρωσικά μαχητικά και λίγο αργότερα απομακρύνθηκαν άμεσα. Οι Αμερικανοί έφτασαν σε απόσταση 10 χλμ από τα ρωσικά σύνορα.

Το κατασκοπευτικό OS-135B  που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Κιέβου “Borispol” πραγματοποίησε για πρώτη φορά -και το τονίζουμε αυτό -πτήση στα βόρεια σύνορα της Κριμαίας πάνω από τη λίμνη Sivash, “σκάναρε” όλο το βόρειο σύνορο της Κριμαίας, από το Perekop μέχρι τη θάλασσα του Azov!

Πολύ κοντά στην Κριμαία πέταξε, όπως αναφέραμε, και το αεροσκάφος EP-3E Aries II.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της USAF, τα αμερικανικά αεροσκάφη προχώρησαν σε “περίεργη πτήση” πάνω από την Ουκρανία ως “προειδοποίηση” στην Μόσχα.

“O στρατός των Η.Π.Α πραγματοποίησε μια “έκτακτη” πτήση πάνω από την Ουκρανία στο πλαίσιο της Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών για να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή του στη χώρα μετά τη σύλληψη τριών ουκρανικών ναυτικών σκαφών από την Κριμαία”

«Η απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στα ναυτικά πλοία της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στα στενά του Κερτς, είναι μια επικίνδυνη κλιμάκωση του ρυθμού της όλο και πιο προκλητικής και απειλητικής δραστηριότητας», ανέφερε το Πεντάγωνο σε δήλωση.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν μια καλύτερη σχέση με τη Ρωσία, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί ενώ παράνομες και αποσταθεροποιητικές ενέργειες συνεχίζονται στην Ουκρανία και αλλού».

“Το “timing” της πτήσης μας δείχνει ότι οι ΗΠΑ επαναβεβαιώνουν την δέσμευση τους στην Ουκρανία. Αυτός ήταν και ο στόχος μας. Υποστηρίζουμε απόλυτα τη χώρα αυτή όπως και άλλα ευρωπαϊκά Έθνη” είπε ο εκπρόσωπος της USAF.

Ταυτόχρονα η Ουκρανία σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του προέδρου της χώρας, Π.Ποροσένκο, ανέπτυξε αερομεταφερόμενες δυνάμεις κατά μήκος των ρωσο-ουκρανικών συνόρων!

Παράλληλα σήμερα το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε υπέρ της ακύρωσης της “Συνθήκης Φιλίας και Συνεργασίας με την Ρωσία”. Αυτό θα ισχύσει από 1η Απριλίου 2019.

Πρακτικά οι δύο χώρες πλέον εισέρχονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Δημοσίευση στα Social Media