ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας: Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για βιασμό 19χρονης – Δίωξη για κακούργημα

1 min read

Κατήγγειλε τον βιασμό της από δύο άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Στο υπόγειο του αστυνομικού τμήματος της Ομόνοιας. Ισχυρίστηκε ότι την σταμάτησαν στο Θησείο και εν συνεχεία της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

Εκεί, όπου την ξεγέλασαν, όπως λέει, την παρενόχλησαν σεξουαλικά και εν συνεχεία την βίασαν.

Σήμερα, αστυνομικοί του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο συναδέλφους τους. 24ων και 27 ετών. Φαίνεται πως το πρώτο πόρισμα της ιατροδικαστού που εξέτασε την 19χρονη γυναίκα, αναφέρει ότι βρέθηκαν ενδείξεις βιασμού.

Η νεαρή γυναίκα στις καταθέσεις της ισχυρίζεται ότι ο βιασμός της έγινε στα αποδυτήρια του τμήματος και μάλιστα φέρεται να περιέγραψε τον χώρο με κάθε λεπτομέρεια.
Από τη πλευρά τους οι αστυνομικοί αρνούνται τον βιασμό και ισχυρίζονται ότι ο ένας από τους δυο είχε συναινετική σεξουαλική επαφή με τη 19χρονη, μέσα στο αυτοκίνητό του μετά το τέλος της βάρδιας του.

Αυτόπτης μάρτυρας που έχει καταθέσει για την υπόθεση φέρεται να είπε ότι είδε την 19χρονη να μπαίνει στο τμήμα με τους αστυνομικούς.

Οι τέσσερις αστυνομικοί συναντήθηκαν με τη 19χρονη σε καφέ κοντά στο τμήμα. Ύστερα οι τέσσερις, μαζί με τη νεαρή γυναίκα, μπήκαν στο τμήμα.

Ελάχιστα λεπτά μετά, οι δύο από αυτούς, έφυγαν. Πέντε λεπτά αργότερα, βγήκε από το κτίριο ο τρίτος και δέκα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε και ο τέταρτος. Λίγη ώρα μετά, βγήκε από την είσοδο του τμήματος η 19χρονη.

Από την πρώτη στιγμή ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε η έρευνα να είναι άμεση και αποτελεσματική.

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία 19χρονης γυναίκας. Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τους δύο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που συνελήφθησαν και κατηγορούνται, έρευνα γίνεται και για τη στάση των άλλων δύο συναδέλφων τους με τους οποίους ήταν βάρδια μαζί.

Το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, η 19χρονη κοπέλα που κατήγγειλε τους αστυνομικούς για τον βιασμό της, φέρεται πως τους προσέγγισε για να τους ρωτήσει για ένα ζήτημα που την απασχολούσε.

Οι τέσσερις αστυνομικοί προθυμοποιήθηκαν να τη συνοδεύσουν στο τμήμα και παράλληλα την ξενάγησαν και στους χώρους. Σημειώνεται πως μαζί με τη 19χρονη ήταν και μία φίλη της.

Η κοπέλα ζήτησε κάποια στιγμή να πάει στην τουαλέτα. Τότε τρεις από τους αστυνομικούς την οδήγησαν σε αυτές του υπογείου, με τους δύο να την κλείνουν σε ένα δωμάτιο και αρχικά να την κακοποιεί ο ένας και ύστερα ο δεύτερος.

Ο τρίτος αστυνομικός είχε αποχωρήσει.

Ύστερα από 12′, όταν και τελείωσε το μαρτύριο της 19χρονης, η ίδια αποχώρησε από το τμήμα, εξιστόρησε τα όσα έγιναν στη φίλη της και την επόμενη μέρα επισκέφτηκε γιατρό, ο οποίος της συνέστησε να επισκεφτεί ιατροδικαστή και να καταγγείλει το γεγονός.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.