ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Δανιήλ: «Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενήργησε ερήμην της Ιεραρχίας»

1 min read

«Η Ιεραρχία που σύγκλήθηκε έκρινε ότι αυτή η συμφωνία πρέπει να αναλυθεί. Άρα επομένως έτσι όπως είναι δεν πέρασε. Πήραμε την απόφαση να συνεχιστεί». Αυτό τόνισε ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, Δανιήλ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αναφορικά με την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου.

 

«Αυτή είναι η απόφαση της Ιεραρχίας είναι η βάση της συζήτησης. Δεν συζητάμε από την αρχή τα ίδια θέματα. Αποφασίσαμε να συνεχιστεί ο διάλογος αλλά το θέμα της μισθοδοσίας είναι εκτός συζήτησης γιατί η Ιεραρχία είπε ότι αυτό το θέμα θέλουμε να μείνει ως έχει», πρόσθεσε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να νομοθετήσει αλλαγές χωρίς να συμφωνηθούν με την εκκλησία τόνισε πως «με τη δική μας συγκατάθεση δεν θα γίνουν αλλαγές στο μισθολογικό των κληρικών».

Σε σχέση με τη Συνταγματική Αναθεώρηση σχολίασε πως «η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, οι 80 μητροπολίτες, συζήτησαν το 2017 και το 2018 και έχουμε καταλήξει σε 15 θέσεις».

«Η Ιεραρχία έχει πει ότι μία επιτροπή της θα συζητήσει το θέμα με την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Δεν συζητάμε μεμονωμένα με κόμματα. Εκεί θα καταθέσουμε τις απόψεις μας», συμπλήρωσε.

«Υπάρχουν μερικά θέματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Δηλώνει το κράτος ότι είναι ουδετερόθρησκο και η διάταξη αυτή είναι κάτω από την επίκληση της Αγίας Τριάδας, συμβιβάζονται αυτά τα δύο; Αν δεν μπορεί να αλλάξει το προοίμιο τότε πως μπορούμε να αλλάξουμε το άρθρο», συνέχισε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο Αρχιεπίσκοπος διέπραξε παράπτωμα σημείωσε πως «Ο αρχιεπίσκοπος ενήργησε ερήμην της Ιεραρχίας, τα υπόλοιπα θα τα βρούμε».

Νωρίτερα, για το ίδιο θέμα είχε τόνισε: «Όποιος βλάπτει την Εκκλησία αυτό δεν ξεχνιέται γιατί η βλάβη στην Εκκλησία είναι απώλειας ψυχών».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.