ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Άστεγοι» γιατροί και νοσηλευτές στη Σαντορίνη – Ποιο είναι το σχέδιο του υπουργείου Υγείας

1 min read

Οι στάβλοι του Καμαρίου περιλαμβάνονται στο σχέδιο του υπουργείου Υγείας, για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της στέγασης των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.

Το τεράστιο ποσοστό τουριστικής εκμετάλλευσης των ακινήτων στη Σαντορίνη καθώς και το υψηλό κόστος ενοικίασης καθιστά την ανεύρεση σπιτιού για μία σειρά εργαζομένων, όπως υγειονομικών, εκπαιδευτικών κτλ. σχεδόν αδύνατη, πρόβλημα το οποίο αποτελεί ανασχετικό παράγοντα για τη στελέχωση των δημόσιων δομών του νησιού. Οι εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων διαμαρτύρονται καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη στέγασή τους και καταγγέλλουν ότι γίνονται «μπαλάκι» ευθυνών μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για το πρόβλημα της στέγασης των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας συζήτησαν η διοίκηση του νοσοκομείου και της διαχειρίστριας εταιρείας ΑΕΜΥ Α.Ε με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή (11/02/2018). Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ενώ συμμετείχαν ο τομεάρχης Υγείας Νήσων Γιάννης Βλασερός, ο γραμματέας της Τ.Ο. κ. Λιγνός και μέλη της Τοπικής Οργάνωσης. Την ΑΕΜΥ Α.Ε. και το Γ.Ν. Θήρας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Γεωργίνης, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και εντεταλμένος σύμβουλος του Γ.Ν. Θήρας Χαράλαμπος Πανοτόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. Μιχάλης Ρούσσος και Κύρος Παγκαλίδης.

Στην αντιπροσωπεία παρουσιάστηκε η πρόταση του υπουργείου Υγείας, η οποία αφορά στην επισκευή των στάβλων του Καμαρίου, με την προϋπόθεση όμως ότι θα παραχωρηθούν από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε). Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται σε ένα από τα πιο τουριστικά χωριά της Σαντορίνης και είχαν ανεγερθεί για να στεγάσουν κατοίκους του νησιού μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1956.

Η επισκευή τους σχεδιάζεται να γίνει με κρατικούς πόρους και προβλέπεται η αμοιβαία παραχώρησή τους με το κτήριο όπου στεγαζόταν το πρώην Κέντρο Υγείας του νησιού, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως το νέο Δημαρχείο Θήρας. Σε περίπτωση που δεν παραχωρηθούν οι στάβλοι, το υπουργείο Υγείας εξετάζει και άλλους χώρους που μπορούν να στεγάσουν τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ δεσμεύθηκαν να πάρουν θέση, κατά τις συναντήσεις με τοπικούς φορείς, υπέρ της άμεσης επίλυσης του προβλήματος στέγασης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε επίσης η επιδότηση του προσωπικού του νοσοκομείου από την αύξηση κατά 1 ευρώ του εισιτηρίου του τελεφερίκ, ενώ τέθηκε και το θέμα της χρήσης του αεροπλάνου του Ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού. Ο διοικητής του Γ.Ν. Θήρας ανέλυσε λεπτομερώς το καθεστώς χρήσης του και συνομολογήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους η αναγκαιότητα αναβάθμισης του ιατρικού εξοπλισμού και πιστοποίησης του αεροσκάφους σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ και την κείμενη νομοθεσία, ώστε οι ασθενείς να διακομίζονται με απόλυτη ασφάλεια.

Τέλος, επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές η προάσπιση του δημοσίου συστήματος υγείας και συνεπώς της λειτουργίας του Γ.Ν. Θήρας με δημόσιο χαρακτήρα, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί με οποιονδήποτε μπορεί να συμβάλει θετικά στην περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας του.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.