ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΑΣΟΕΕ: Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώνει ότι αστυνομικός τράβηξε όπλο

1 min read

Με ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών επιβεβαιώνει ότι αστυνομικός τράβηξε όπλο μέσα στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, όπως είχαν νωρίτερα καταγγείλαν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και οι φοιτητικές παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ και ΕΑΑΚ-ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ εκτός υπήρεσίας, βρέθηκε στην ΑΣΟΕΕ και μετά από επίθεση που δέχτηκε «προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση».

Πρόκειται για τον ίδιο αστυνομικό που τραυματίστηκε ελαφρά, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην πύλη του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο. Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση».

«Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών. Η Αστυνομία, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης “παλεύει το οργανωμένο έγκλημα” βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες. Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει», ανέφερε -μεταξύ άλλων- η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην καταγγελία της. 

«Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας στην σχολή μας. Συγκεκριμένα άντρας της ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ. Όταν φοιτητές που υπήρχαν στον χώρο αντέδρασαν στο περιστατικό ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής», κατήγγειλε η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ.

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας κατέγραψε τη στιγμή που ένας άνδρας τραβάει όπλο, ενώ βρίσκεται εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.