ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άσκηση «Λόγχη» για το ΠΝ νότια της Κρήτης ενώ ο Γ.Στόλτενμπεργκ επισκέπτεται την Αθήνα

1 min read

Tαυτοχρόνως που ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ είναι στην Αθήνα για να φέρει επί της ουσίας προς την ελληνική πλευρά τις θέσεις της Άγκυρας επί του επικείμενου ελληνοτουρκικού διαλόγου, το Πεντάγωνο επιλέγει να στείλει το δικό του μήνυμα προς την Τουρκία, προχωρώντας από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στη διεξαγωγή της άσκησης «Λόγχη» του Π.Ν, με τη συμμετοχή ενός σημαντικού μέρους του στόλου.

Η συγκεκριμένη άσκηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί νότια της Κρήτης, πολύ κοντά στη θαλάσσια περιοχή που αφορά στο τουρκο- λιβυκό σύμφωνο, ενώ στο βασικό της σενάριο εντάσσεται και η πραγματοποίηση βολών με πραγματικά πυρά από τα πολεμικά μας πλοία.

Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που σε συμβολικό επίπεδο το Πολεμικό Ναυτικό επιλέγει να δώσει μία περισσότερο επιθετική ονομασία σε άσκησης των πλοίων του, κάτι που αξιολογείται ως μία επιπλέον κίνηση αποφασιστικότητας, αλλά και ετοιμότητας από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων. Να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα, τα ονόματα που δίνονταν στις ασκήσεις του Π.Ν ήταν συνήθως «ορμή», «αστραπή» ή «βροντή».

Η διεξαγωγή της συγκεκριμένης άσκησης συμπίπτει με την έλευση του γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην Αθήνα, όπου και σήμερα θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Δημοσίευση στα Social Media