ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ασφυξία στα νοσοκομεία Παίδων λόγω των ιώσεων: Ένα στα επτά παιδιά χρειάζεται να νοσηλευτεί

1 min read

Η κατάσταση είναι δραματική τις τελευταίες ημέρες στα παιδιατρικά νοσοκομεία λόγω της έξαρσης των αναπνευστικών ιώσεων.

Στις εφημερίες η προσέλευση παιδιών με συμπτώματα κυρίως γρίπης και βρογχιολίτιδας, αλλά και των υπόλοιπων εποχικών ιώσεων είναι μεγάλη, με την αναμονή να ξεπερνά και τις έξι ώρες μέχρι την εξέταση.

Όπως αναφέρουν γιατροί στο TheTOC, ένα στα επτά παιδιά περίπου που προσέρχονται στις εφημερίες κρίνεται πως πρέπει να παραμείνει για νοσηλεία.

Πρόκειται για περιστατικά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εκτός νοσοκομειακού χώρου, όπως εξηγούν, είτε επειδή χρειάζεται να τους χορηγηθεί οξυγόνο, είτε κρίνεται απαραίτητη η ενδοφλέβια αντιβίωση, είτε επειδή η κατάστασή τους χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

“Γύρω στα εβδομήντα παιδιά εξετάζονται σε διάστημα έξι ωρών στην εφημερία. Δέκα από αυτά θα χρειαστεί να παραμείνουν για νοσηλεία”, αναφέρει χαρακτηριστικά γιατρός του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Μίγμα ιώσεων, γρίπης και κορονοϊού

Η έξαρση των αναπνευστικών ιώσεων στα παιδιά είχε αρχίσει από νωρίς το φθινόπωρο, εντούτοις τα περιστατικά πολλαπλασιάστηκαν εν μέσω των εορτών, με τη μεταδοτικότητα να είναι στα ύψη.

Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και κάνουν λόγο για αλυσίδα μετάδοσης μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, εφιστώντας την προσοχή εάν υπάρχουν ηλικιωμένοι και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Την ίδια ώρα υπάρχουν και κρούσματα κορονοϊού, όπως προκύπτει από τα τεστ που γίνονται κατά την προσέλευση στα νοσοκομεία, όμως αυτά είναι σαφώς λιγότερα.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πως την παραμονή των Χριστουγέννων η αναμονή στο “Αγλαΐα Κυριακού” ξεπερνούσε τις 8 ώρες, ενώ παιδιά που δεν πρόλαβαν να εξεταστούν μεταφέρθηκαν στην εφημερία του Παίδων “Αγία Σοφία”.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στις παιδιατρικές κλινικές της συμπρωτεύουσας. Γεμάτες είναι οι παιδιατρικές κλινικές και στην Αχαΐα, ενώ όπως είπε στην ΕΡΤ η καθηγήτρια Παιδιατρικής Αναστασία Βαρβαρήγου, στο νοσοκομείο του Ρίο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αρκετά βρέφη.

Ανέφερε επίσης ότι τουλάχιστον 400 παιδιά έχουν περάσει από τα εξωτερικά ιατρεία στο εορταστικό τριήμερο των Χριστουγέννων. “Έχουμε πάρα πολλά παιδιά να προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, τουλάχιστον 60% – 70% προσέλευση μεγαλύτερη από άλλες από εποχές προηγούμενων χρόνων”, υπογράμμισε.

Τα δύσκολα είναι μπροστά

Σημειώνεται πως τα κρούσματα γρίπης εντείνονται ακόμη περισσότερο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Όπως λένε, το ανοσοποιητικό των παιδιών ήταν ιδιαίτερα χαμηλό λόγω της καραντίνας που προηγήθηκε.

Υπάρχουν μάλιστα επαναλαμβανόμενες ιώσεις, με το παιδί και την οικογένειά του να μην προλαβαίνουν να αναρρώσουν.

Πηγή: TheTOC.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.