ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ασφάλεια Καλλιθέας: «Δεν ελέγχεται κανείς μας από τις Εσωτερικές Υποθέσεις» – Διαψεύδουν οργισμένοι τα fake news οι αστυνομικοί

1 min read

Σφόδρα ενοχλημένοι είναι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλλιθέας για τις αναφορές σε ΜΜΕ περί εμπλοκής αστυνομικού της στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς αστυνομικών που συγκλονίζει από την Τρίτη το βράδυ την ελληνική κοινή γνώμη.

Οι αποκαλύψεις της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων είναι σοκαριστικές, όμως δεν αφορούν το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας καθώς και κανέναν αστυνομικό της υπηρεσίας αυτής.

«Δεν ελέγχθηκε το Τμήμα μας, δεν ελέγχεται κανένας αστυνομικός της υπηρεσίας μας» διαβεβαιώνουν.

Η υπόθεση αφορά σύσταση εγκληματικής οργάνωσης η οποία από το 2013 διακινούσε σε χιλιάδες αλλοδαπούς μεταξύ των οποίων και διεθνώς καταζητούμενοι, ταυτότητες, διαβατήρια, και άλλα νομιμοποιητικά έγγραφα, με αρχηγό της οργάνωσης εν ενεργεία αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ σε χρηματοκιβώτιο του οποίου βρέθηκαν 320.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά τα 5.000.000 ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση, έχουν συλληφθεί μετά πολύμηνη έρευνα, εννέα εν ενεργεία αστυνομικοί εκ των οποίων ένας αξιωματικός, ένας Πολιτικός Υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , μια Υπάλληλος Ληξιαρχείου Ο.Τ.Α, ένας δικηγόρος και οκτώ πολίτες. Συνολικά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες, στην εγκληματική οργάνωση υπάρχουν στοιχεία ότι εμπλέκονται 34 αστυνομικοί.

Ωστόσο, σε δεκάδες δημοσιεύματα σε ελληνικά ΜΜΕ αναφέρεται ότι μεταξύ των Τμημάτων Ασφαλειας που έκανε φύλλο και φτερό η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων είναι και της Καλλιθέας ενώ αυτό δεν είναι αληθές.

Η διασπορά της «είδησης» πριν καν την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. χωρίς να διασταυρωθεί αν πράγματι εμπλέκεται αστυνομικός της Ασφάλειας Καλλιθέας δεν έχει ενοχλήσει μόνο, έχει σχεδόν εξοργίσει τους αστυνομικούς της υπηρεσίας οι οποίοι εκτιμούν ότι η διασπορά της ψευδούς είδησης θίγει την επαγγελματική τους αξιοπρέπεια και αμαυρώνει στην συνείδηση των πολιτών την προσφορά της υπηρεσίας τους στην κοινωνία της Καλλιθέας.

Η Ασφάλεια Καλλιθέας έχει συμβάλλει αποφασιστικά σε εξιχνιάσεις δεκάδων υποθέσεων – αρκετές εκ των οποίων έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο – και έχει οδηγήσει στην δικαιοσύνη αρκετούς επικίνδυνους κακοποιούς.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.