ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Άσφαιρες» Λίβερπουλ και Μπάγερν – Έρχεται ρεβάνς… «φωτιά»

1 min read

Ανοικτούς λογαριασμούς για τις 13 Μαρτίου και τη ρεβάνς στο Μόναχο, άφησαν Λίβερπουλ και Μπάγερν Μονάχου, που αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα στην πρώτη μονομαχία τους στη φάση των “16” του Champions League στο «Άνφιλντ».

Το 0-0 σίγουρα είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να είναι καλύτερη στα σημεία, να έχει τις ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο μέρος, με τα πυρά της όμως να αποδεικνύονται… άσφαιρα! Από τις 14 τελικές, μόλις οι δύο ήταν εντός εστίας!

Αντίθετα, η ομάδα του Κόβατς, ήταν κυνική, διαβασμένη, εξαιρετική στο ανασταλτικό κομμάτι και έγινε η πρώτη ομάδα φέτος που δεν δέχεται γκολ στην έδρα των «κόκκινων».

Το πρώτο ημίχρονο στο “Άνφιλντ” δεν είχε γκολ, παρόλα αυτά κράτησε καθηλωμένους τους φιλάθλους με τον γρήγορο ρυθμό που είχε σε μεγάλα διαστήματα, τις αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες (10 τελικές είχε η Λίβερπουλ) και την εξαιρετική τακτική προσέγγιση των δύο προπονητών.

Οι Βαυαροί, που προσπαθούσαν να ελέγχουν το ματς μέσα από καλή κυκλοφορία της μπάλας, είχαν να επιδείξουν τρεις καλές στιγμές: στο 13′ με το γύρισμα του Γκνάμπρι που ο Ματίπ παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ αν δεν απέκρουσε ενστικτωδώς ο Άλισον, στο 17′ με το σουτ του Κομάν που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στο 36′ με το συρτό διαγώνιο σουτ του Γκνάμπρι από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έβγαλε σε κόρνερ ο Άλισον.

Από την πλευρά της η Λίβερπουλ ήταν πιο επιθετική, πιο χειμαρρώδης, και έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στα αντίπαλα καρέ, κάνοντας τον Νόιερ να ανησυχήσει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Ο Σαλάχ είχε δύο καλές στιγμές στο 12′ και στο 24, με τους Μανέ και Ματίπ να έχουν πάντως τις δύο κλασικές ευκαιρίες των “κόκκινων” για να ανοίξουν το σκορ.

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Νόιερ σε μοναδικό τετ α τετ που είχε με αρχηγό των Βαυαρών στο 33′ ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ματίπ να αστοχήσει από σούπερ πλεονεκτική θέση, στέλνοντας τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι (μετά από γύρισμα του Φιρμίνο) με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τους παίκτες της Μπάγερν να εξουδετερώνουν για αρκετή ώρα την επιθετική διάθεση των γηπεδούχων παίζοντας υποδειγματική άμυνα και να είναι μάλιστα εκείνοι με την πρώτη μεγάλη φάση, όταν ο Γκνάμπρι έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με εξαιρετικά δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 58′.

Η συνέχεια βρήκε τους “κόκκινους” να προσπαθούν αλλά να πέφτουν σε θεόρατο αμυντικό τείχος από πλευράς Μπάγερν και να αδυνατούν να απειλήσουν ουσιαστικά, την ώρα που η Μπάγερν είχε να επιδείξει μόνο τα σουτ εκτός περιοχής των Γκνάμπρι (76′) Χάμες Ροντρίγκες (79′) που δεν βρήκαν στόχο.

Η μοναδική μεγάλη φάση για την Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 85′, με τον Ρόμπερτσον να βγάζει καλοζυγισμένη σέντρα από τα αριστερά και τον Μανέ να παίρνει την κεφαλιά-ψαράκι αλλά τον Νόιερ να κλείνει σωστά τη δεξιά γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση, με το φινάλε να βρίσκει τις δύο ομάδες να μένουν δίκαια στο 0-0 βάσει της συνολικής εικόνας στα 94 λεπτά και να καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους στο Μόναχο στις 13 Μαρτίου για να κριθεί το ποια εκ των δύο θα πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.Πηγή: filathlos.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.