ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

25 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αρχισε η σχολική χρονιά Μητσοτάκης Στη θέση τους εκπαιδευτικοί βιβλία Στη Λέρο η Κεραμέως

1 min read

Στο σχολείο επέστρεψαν οι μαθητές της επικράτειας, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού. Τα βιβλία είναι στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, μετέβει στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το 170ο και το 108ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών καθώς και το 90ο και 108ο Νηπιαγωγείο στα Κάτω Πατήσια, για την τελετή Αγιασμού.

«Το πρώτο κουδούνι χτυπά σε 4.500 Δημοτικά και 5.500 νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα και η σχολική χρονιά αρχίζει με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία στη θέση τους», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον αγιασμό στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου.

Απευθυνόμενος στους μαθητές και ειδικά στα πρωτάκια, ο πρωθυπουργός είπε ότι «είναι ξεχωριστά χρόνια και πρέπει να χαίρονται τις γνώσεις και την εμπειρία του σχολείου» και τους προέτρεψε να σέβονται τους δασκάλους και να ακούνε τους γονείς τους.

«Να μην τους κάνετε πολύ δύσκολη τη ζωή τους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «εκτιμούμε και σεβόμαστε το πολύ δύσκολο έργο τους και να γνωρίζουν ότι είμαστε κοντά τους για να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων, να ξαναδούμε τα προγράμματα σπουδών και για καλύτερα βιβλία με περισσότερες διαδραστικές εμπειρίες».

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε τη σύντομη ομιλία του ευχόμενος «καλή, ευτυχισμένη και χαρούμενη σχολική χρονιά».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Στη Λέρο βρίσκεται από χθες, Τρίτη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, για να παραστεί στις τελετές αγιασμού σε σχολεία της Λέρου και της Καλύμνου.

Παραβρέθηκε στον αγιασμό του 10ου Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου καθώς επίσης στην τελετή αγιασμού στο ΕΠΑΛ και το 2ο Γυμνάσιο Λέρου.

Από την Λέρο η υπουργός με σκάφος για την Κάλυμνο μετέβη και στον αγιασμό στο “Νικηφόρειο” ΕΕΕΚ , το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλύμνου και στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, παραβρέθηκε στα συστεγαζόμενα σχολεία: 39ο και 141ο δημοτικό και 97ο νηπιαγωγείο Αθηνών, στα οποία θα τελέσει τον αγιασμό ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Σιβιτανίδειο Σχολή και το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα Ειδικά Σχολεία στη Ραφήνα, που ανακατασκευάστηκαν, μετά την πυρκαγιά του 2018.

Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης παρέστη στην τελετή αγιασμού στο 68ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ήταν παρούσα στον σχολικό αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου .

Στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας παραβρέθηκε στον αγιασμό του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ και του 50ου Δημοτικού Σχολείου στην Άνω Πόλη.

Δημοσίευση στα Social Media