ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αρχιεπίσκοπος: Οι ιατροί να μην ανακατεύονται στα θέματα της Εκκλησίας

1 min read

Στόχος μας, πυξίδα και γνώμονας των ενεργειών μας είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον του ποιμνίου μας, ανέφερε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’ που βρίσκεται και αυτός σε αυτοπεριορισμό στην Πάφο, ανέφερε  πως η  Εκκλησία της Κύπρου έχει διεύθυνση, η οποία σημείωσε, διατηρεί  πολύ καλές σχέσεις με τον ΠτΔ και την Κυβέρνηση και η συνεργασία τους είναι τακτική.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ κάλεσε τους ιατρούς που με επιστολή τους καλούν τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας να ανοίξει άμεσα τις εκκλησίες με μέτρα, “να κάνουν την δουλειά τους”, σημειώνοντας πως “δεν είναι ανάγκη να ανακατεύονται στα θέματα της Εκκλησίας”.

Αν ήσαν σωστοί είπε, “ έπρεπε πρώτα – πρώτα, να πλησιάσουν την αρχή της Εκκλησίας, τον Αρχιεπίσκοπο και να ακούσουν τις προθέσεις του. Κι αν δεν συμφωνούσαν με αυτά που θα τους έλεγε, τότε να ξεσηκωθούν».

O Aρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’, σημείωσε πως η Εκκλησία έχει την αρχή της που μιλά με τον ΠτΔ , με την Κυβέρνηση, τον Υπουργό κλπ , εκτιμώντας πως ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επηρεαστεί από διάφορες συναισθηματικές εξάρσεις μερικών ούτε θα ακολουθήσει λαϊκιστικές τακτικές.

Επανέλαβε δε, πως έχουν άριστη σχέση και επαφή με τον ΠτΔ και την Κυβέρνηση .

Κατά συνέπεια, είπε ο  Μακαριότατος,  η Κυβέρνηση “έχει τους συμβούλους της και θα αποφασίσει”, προσθέτοντας πως “και η Εκκλησία της Κύπρου με την σειρά της θα πλησιάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του εκφράσει τις απόψεις της”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως η Εκκλησία, δεν βιάζεται και ότι πρώτιστη αποστολή και επιθυμία της είναι να υπηρετήσει τον λαό που της εμπιστεύθηκε ο Θεός για να υπηρετήσει.

Είπε ακόμη” πως η Εκκλησία δεν θα επηρεαστεί από «καλοθελητές» που στόχο έχουν την αυτοπροβολή, εκμεταλλευόμενοι θέματα τής Εκκλησίας.

Όπως εξήγησε, στόχος του, πυξίδα και γνώμονας των ενεργειών του είναι το “καλώς νοούμενο συμφέρον του ποιμνίου του και του κόσμου που υπηρετεί η Εκκλησία”.

Ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε σαφές μήνυμα πως “δεν θα πάμε να κάνουμε οτιδήποτε και να παλιννοστήσει ο κορωνοϊός και αύριο να κατηγορηθεί η Εκκλησία ότι  αυτή επέσπευσε την επαναλειτουργία των εκκλησιών με αποτέλεσμα να αρχίσει να δρα για μια φορά ακόμη από την αρχή ο κορωνοϊός”.

“Και αντί να στραφεί ο λαός μας στις δουλειές του και στους σωστούς ρυθμούς”, όπως είπε,  “να κάνουμε κηδείες του λαού μας”, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί η Εκκλησία.

Επιπρόσθετα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’ είπε πως η κυβέρνηση γνωρίζει τις θέσεις της Εκκλησίας και ότι η πόρτα του Προεδρικού είναι ανοικτή .

Ουδέποτε, είπε, “ζήτησα να δω τον ΠτΔ και μου το αρνήθηκε”.

Έστειλε επίσης το μήνυμα πως δεν πρέπει να βιάζεται κανένας, τονίζοντας πως θα έρθει η ώρα που θα επισκεφτεί τον ΠτΔ και πως θα του μιλήσει. Θα πράξουμε είπε, ό,τι συμφέρει στον λαό και η Εκκλησία δεν θα συμπεριφερθεί ως όχλος .

Θα συμπεριφερθούμε, είπε, “ως άνθρωποι υπεύθυνοι για το καλό του λαού μας που ταχθήκαμε να τον υπηρετήσουμε”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επιστρέφει αύριο το απόγευμα στην Λευκωσία . 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.