ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Οκτωβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όποιος ξέρει ιστορία πάντα περιμένει περίεργα πράγματα. Η Εκκλησία είναι έτοιμη για όλα» (ΒΙΝΤΕΟ)

1 min read

Δηλώσεις μετά το τέλος του εορτασμού των Θεοφανίων στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Εξερχόμενος από την Μητρόπολη, ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. “Πίσω θα κοιτάμε ή μπροστά; Πίσω κοιτάμε για να παίρνουμε μαθήματα και μπροστά για να προσέχουμε πώς περπατάμε. Γύρω από αυτά κουβεντιάσαμε. Μιλήσαμε για αυτά που πέρασαν και μιλήσαμε και γι’ αυτά που περιμένουμε. Και επειδή σήμερα έχουμε μία μεγάλη ημέρα πρέπει να προβληματιστούμε και με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορίας μας, μας λέει, είναι περίεργη, κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς”, είπε.

Ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε τα μέτρα να τηρηθούν ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: “Εμένα μου το λέτε αυτό; Κοίταξε η Εκκλησία τι μέτρα έχει πάρει. Βγείτε τώρα στις παραλίες, βγείτε στο Σύνταγμα και βγάλτε το συμπέρασμα”. Αποχωρώντας ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον, ενώ είπε χαρακτηριστικά: “όποιος ξέρει ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα”.

Δημοσίευση στα Social Media