ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αρπαξαν 60.000 ευρώ με τηλεφωνικές απάτες Ο ρόλος 55χρονης

1 min read

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου αναμένεται να έρθει η υπόθεση με κατηγορούμενη μια 55χρονη από τη Βουλγαρία, η οποία συνελήφθη στα μέσα Απριλίου 2022, για απάτη σε βάρος επτά ατόμων, κυρίως ηλικιωμένων, από τους οποίους απέσπασε ποσό 60.000 € περίπου.

Ηκατηγορούμενη έκανε τον… εισπράκτορα για λογαριασμό άγνωστου άνδρα, που εξαπατούσε ανυποψίαστους ηλικιωμένους, ζητώντας τους χρήματα με πρόσχημα την ανάγκη χειρουργικών επεμβάσεων σε συγγενείς τους παριστάνοντας στις περισσότερες περιπτώσεις τον γιατρό και σε μια, τον αστυνομικό, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Οι απάτες, έγιναν το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2022 στον Βόλο και το κύκλωμα απατεώνων κατάφερε να αποσπάσει από ηλικιωμένους κυρίως, ποσά 3.000, 5.000 ως και 10.000 €, με συνολική λεία άνω των 60.000 €.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των θυμάτων, καλούσε άνδρας στο τηλέφωνο και έλεγε ότι χτύπησε σε τροχαίο το παιδί ή το εγγόνι τους, μέσα από τη γραμμή ακούγονταν μια γυναίκα να κλαίει (πιθανόν ήταν η κατηγορούμενη) και τους έπειθαν με ψυχολογική βία να δώσουν χρήματα για να σωθεί. Μάλιστα έδιναν οδηγίες που να αφήσουν τα χρήματα που ήταν συσκευασμένα σε σακούλες, όπου πήγαινε και τα παραλάμβανε η 55χρονη κατηγορούμενη.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στην ταυτοποίησή της από υλικό καμερών που την κατέγραψαν και κατηγορείται για συναυτουργός σε απάτη σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατηγορούμενη δεν «έδωσε» τον συνεργό της που είναι άνδρας και εκτιμάται ότι ζει στη Βουλγαρία, ενώ η ίδια ζούσε 10 χρόνια στον Βόλο. Όταν η Αστυνομία μπούκαρε στο σπίτι της και τη συνέλαβε, είχε βρει στην κατοχή της ποσό 6.500 € που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.