ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αρνητικοί Γεννηματά και Θεοδωράκης σε κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

1 min read

Το Κίνημα Αλλαγής αποκρούει τα σενάρια για κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεδομένης της άρνησης των ΑΝΕΛ να στηρίξουν λύση στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ που θα περιλαμβάνει τη λέξη «Μακεδονία».

«Η κυβέρνηση βιάζεται και πάλι» αναφέρουν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και υπογραμμίζουν: «Το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει μόνο μετά από εκλογές, προκειμένου να αποτυπωθούν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αντικατάστασης των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα».

Μάλιστα πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι η άρνησή του Κινήματος Αλλαγής έχει ήδη διαμηνυθεί στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ήταν επίσης σαφής: «Δεν υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι στην αντιπολίτευση και δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να αντικαταστήσει τον κ. Καμμένο. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα. Δεν μας ενδιαφέρει κανένα υπουργείο, με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα» κατέστησε σαφές ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σχετικά με την ουσία του ζητήματος για το όνομα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως υπάρχουν πολλά ονόματα που δίνουν λύση, όπως «μια σλαβική λέξη που μπορεί να μας καλύπτει πλήρως». «Είμαστε υπέρ μιας σύνθετης λύσης, που όμως θα συνοδεύεται με δεσμευτικές εγγυήσεις και τον αλυτρωτισμό» υπογράμμισε.

Επίσης, εξαπέλυσε δριμεία κριτική στον Πάνο Καμμένο λέγοντας οτι «είναι επικίνδυνο και γελοίο, υπουργός να έχει διαφορετική άποψη για σημαντικά θέματα και να εκθέτει τη χώρα. Η ευθύνη της κυβέρνησης για τη διγλωσσία είναι τεράστια. Πρέπει να εξασφαλίζει την ελάχιστη υπευθυνότητα μέσα στο κόμμα».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.