ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας: 100 ημέρες μετρά ήδη ο αποκλεισμός των Αρμενίων του Αρτσάχ

1 min read

100 ημέρες μετρά ήδη ο αποκλεισμός 120.000 κατοίκων της Δημοκρατίας του Αρτσάχ. Αδιαφορώντας για τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης και τα δυο καταδικαστικά ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που καλούν το Αζερμπαϊτζάν να άρει άμεσα τον αποκλεισμό του διαδρόμου Λατσίν που ενώνει την Αρμενία με το Αρτσάχ, η ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει την απάνθρωπη πολιτική ερήμωσης του Ναγκόρνο Καραμπάχ, με την απειλή και τη χρήση βίας.

Στην πρόθεση του να προσαρτήσει δια της βίας το Αρτσάχ, το Αζερμπαϊτζάν δεν πτοείται από τις διεθνείς εκκλήσεις, ενώ εφαρμόζει απάνθρωπες και τρομοκρατικές τακτικές. Οι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες διακοπές παροχής φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, ο εκφοβισμός του άμαχου πληθυσμού και οι περιορισμοί στην ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, αλλά και η πρόσφατη επίθεση εναντίον Αρμενίων αστυνομικών κατά τη διάρκεια περιπολίας τους, αποδεικνύουν τις απαράδεκτες και πολεμοχαρείς τακτικές του.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σύγκρουση του Καραμπάχ αποτελεί ζήτημα της διεθνούς ατζέντας και θα πρέπει να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων, με τη μεσολάβηση και εγγύηση των διεθνών δομών, κυρίως με τη συμμετοχή των συμπροέδρων της Ομάδας Μινσκ, που είναι επιφορτισμένη με αυτή την υποχρέωση.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, δηλώνοντας πως ο λαός του Αρτσάχ που είναι ο απόλυτος αρμόδιος για να κρίνει το μέλλον του, παραμένει φιμωμένος και αποκλεισμένος αυτή τη στιγμή.

Δυστυχώς, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν παραπληροφορεί συστηματικά τη διεθνή γνώμη της χώρας του και τους διεθνείς θεσμούς με ψεύδη και προπαγανδιστικά τεχνάσματα, με στόχο να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση διαλόγου, ενώ εντείνει τις πιέσεις και τον εκφοβισμό του λαού του Αρτσάχ.

Υπό αυτές τις επιδεινούμενες συνθήκες, η διεθνής αναγνώριση της ανεξαρτησίας και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των πολιτών του Αρτσάχ είναι το μόνο αποτελεσματικό και δίκαιο βήμα, που θα τερματίσει τα εγκλήματα κατά του ειρηνικού πληθυσμού του Αρτσάχ και θα προστατέψει τα δικαιώματα του. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η διαδικασία της διεθνούς αναγνώρισης, τόσο νωρίτερα θα διασφαλιστεί στην περιοχή η πολυαναμενόμενη και διαρκής ειρήνη.

ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τρίτη, 21/3/2023

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.