ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αρμενία Ραγδαίες εξελίξεις Έτοιμος να παραιτηθεί ο Πασινιάν

1 min read

Στον απόηχο της ντροπιαστικής για τους Αρμένιους συμφωνίας στο Αρτσάχ


Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί “με την απόφαση του λαού”.

“Είμαι έτοιμος να αφήσω τη θέση του πρωθυπουργού με την απόφαση του λαού. Θα αφήσω τη θέση του πρωθυπουργού με την απόφαση του λαού αποκλειστικά”, είπε μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

“Είμαι επίσης έτοιμος να συνεχίσω να οδηγώ την Αρμενία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή σε περίπτωση που λάβω επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής”, πρόσθεσε ο Pashinyan.

“Υπάρχει μόνο μία μέθοδος λήψης απαντήσεων σε αυτά τα ερωτήματα – διεξαγωγή σύντομων κοινοβουλευτικών εκλογών. Με βάση τα προαναφερθέντα, καλώ κα κοινοβουλευτικές και ενδιαφερόμενες εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις να πραγματοποιήσουν διαβουλεύσεις για να συζητήσουν το ζήτημα της διεξαγωγής σύντομων κοινοβουλευτικών εκλογών το 2021 “, έγραψε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας.

Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στην Αρμενία από τον Νοέμβριο, όταν ο πρωθυπουργός Νικολ Πασινίαν συμφώνησε σε κατάπαυση του πυρός που πολλοί Αρμένιοι ερμήνευαν ως ήττα στη σύγκρουση Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Δεκάδες κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ενωθεί καλώντας τον Pashinyan να παραιτηθεί. Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον πρώην πρωθυπουργό Vazgen Manukyan να ηγηθεί της κυβέρνησης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.