ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Αυγούστου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αρκεί μια “σπίθα” για ανάφλεξη στην περιοχή: Η Ρωσία ανέπτυξε 50 άρματα μάχης στα σύνορα με Αφγανιστάν (βίντεο)

1 min read

Aρκεί μια “σπίθα” ή καλύτερα μια επίθεση των Ταλιμπάν με αντιαρματικά στην μεθόριο Τατζικιστάν-Αφγανιστάν για να υπάρξει ολική ανάφλεξη στην Κεντρική Ασία.

Η 201η ρωσική στρατιωτική βάση στο Τατζικιστάν “αδειάζει” για μεγάλη άσκηση-προετοιμασία πολέμου με τους Ταλιμπάν.  Τουλάχιστον 50 ρωσικά άρματα μάχης Τ-72 μαζί με πυροβολικό παρατάσσονται στα σύνορα Τατζικιστάν-Αφγανιστάν εν μέσω προέλασης των Ταλιμπάν.

Ρωσικά άρματα μάχης στη μεθόριο Τατζικιστάν-Αφγανιστάν

Η Μόσχα αποφάσισε να κινητοποιήσει άρματα μάχης κοντά στα σύνορα Αφγανιστάν-Τατζικιστάν, πριν από την έναρξη των στρατιωτικών γυμνασίων τον επόμενο μήνα, καθώς οι περιφερειακές εντάσεις μετά την επέλαση των Ταλιμπάν σε εδάφη του Αφγανιστάν παραμένουν έντονες.

Άρματα μάχης αναχώρησαν από τη ρωσική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο Τατζικιστάν και αφού διάνυσαν μια απόσταση 200 χιλιομέτρων, έφθασαν κοντά στο ασύνορα με το Αφγανιστάν και συγκεκριμένα στο πεδίο ασκήσεων Χαρμπ -Μαϊντόν.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί 50 άρματα μάχης, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί πόσα συνολικά θα λάβουν μέρος στις επικείμενες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, στις οποίες θα συμμετάσχουν στρατιωτικές δυνάμεις από τη Ρωσία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν και θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 5-10 Αυγούστου.

Τα πληρώματα των ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-72 κατά τη διάρκεια της πορείας τους προς το πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων, εκτέλεσαν ασκήσεις προστασίας της αρματοπομπής, αποκρούοντας εικονικές επιθέσεις από ομάδες δολιοφθοράς και πλήγματα από την αεροπορία του “εχθρού”.

Μόλις έφθασαν στο πεδίο ασκήσεων τα πληρώματα των αρμάτων μάχης άρχισαν να αναπτύσσονται και να παίρνουν θέσης κάλυψης των αρμάτων” αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης.

Και νέες ασκήσεις στη μεθόριο Ουζμπεκιστάν-Αφγανιστάν

Σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών γυμνασίων με το Ουζμπεκιστάν στο νότιο Ουζμπεκιστάν, επίσης κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, τα οποία αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 30 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 1500 στρατιωτικών, 200 οχημάτων και πολεμικών αεροσκαφών.

Νωρίτερα, ο Διοικητής της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, Alexander Lapin, αποκάλυψε πως η Ρωσία θα διεξάγει ασκήσεις με το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν από 5-10 Αυγούστου στο πεδίο βολής Harb-Maidon. Το στρατόπεδο αυτό βρίσκεται περίπου νότια του Τατζικιστάν 80 χλμ από τα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης , το προσωπικό των τριών χωρών θα εργαστεί πάνω σε σενάρια απόκρουσης τρομοκρατών που “εισβάλλουν” κατά μήκος της χώρας.

Ο πυρήνας των ρωσικών δυνάμεων είναι η 201η στρατιωτική βάση.

Δείτε το βίντεο

Δημοσίευση στα Social Media