ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Άρειος Πάγος: Συνταγματικό το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση

1 min read

Ομόφωνα συνταγματικό έκρινε η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις.

Η Ολομέλεια συνεκλήθη μετά το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, με το οποίο ζητούσε από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωσήφ, Τσαλαγανίδη, τη γνωμοδότησης της επί της συνταγματικότητας ή μη του νομοσχεδίου για «τη διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις και περαιτέρω εναρμόνιση της Ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγία 2008/52/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 2008».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο ένα μέλος της Διοικητικής Ολομέλειας έκανε κάποιες παρατηρήσεις επί ορισμένων άρθρων του νομοσχεδίου, οι οποίες όμως δεν αφορούσαν το ζήτημα της συνταγματικότητας.

Υπενθυμίζεται, ότι το περασμένο έτος η Ολομέλεια , κατά πλειοψηφία, με την υπ΄ αριθμόν 34/2018 απόφασή της, είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις του προγενέστερου νόμου 4512/2018 ως προς την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης.

Δημοσίευση στα Social Media