ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αρχηγός Γενικού Επιτελείου της Βρετανίας: «Πιθανή μία στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ-Ρωσίας»

1 min read

Ανησυχία προκαλεί η δήλωση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Άμυνας της Βρετανίας, ό οποίος αναφέροντας ότι επειδή οι «παραδοσιακοί διπλωματικοί μηχανισμοί» μεταξύ Μόσχας και Δύσης δεν υπάρχουν πλέον είναι πολύ πιθανή μία παγκόσμια πυρηνική σύγκρουση.

«Η Βρετανία  και οι σύμμαχοί της  διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Μόσχα τώρα περισσότερο ακόμη και από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου»

Πρώτη φορά ακούγεται μία τέτοια δήλωση από έναν ανώτατο στρατιωτικό παράγοντα μίας πυρηνική δύναμης όπως η Βρετανία, χώρα η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ΗΠΑ και δρουν από κοινού σε όλα τα γεωπολιτικά πεδία.

Η εμφάνιση ενός «πολυπολικού κόσμου» από τις στάχτες του διπολικού διεθνούς συστήματος του Ψυχρού Πολέμου έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό μεταξύ των εθνών, ο οποίος μπορεί εύκολα να δει το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και άλλα δυτικά κράτη και τη Ρωσία να αντιπαρατίθενται μεταξύ τους, δήλωσε ο Στρατηγός Σερ Νικ Κάρτερ στον ραδιοφωνικό σταθμό The Times Radio.

«Βρισκόμαστε σε έναν πολύ πιο ανταγωνιστικό κόσμο από ό,τι ήμασταν πριν από δέκα ή 15 χρόνια», ανέφερε προσθέτοντας ότι «η φύση του ανταγωνισμού μεταξύ κρατών και μεγάλων δυνάμεων οδηγεί σε μεγαλύτερες εντάσεις». 

Στη συνέχεια, ο στρατηγός προειδοποίησε τους πολιτικούς ότι η εμπόλεμη «φύση» ορισμένων από τις πολιτικές τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κατάσταση στην οποία «η κλιμάκωση οδηγεί σε εσφαλμένο υπολογισμό». 

Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι είναι έτοιμο να κάνει τα πάντα για να υπονομεύσει τα δυτικοευρωπαϊκά έθνη και τις ΗΠΑ.

Ο Κάρτερ, είπε ότι «πολλά από τα παραδοσιακά διπλωματικά εργαλεία και τους μηχανισμούς με τους οποίους μεγαλώσαμε στον Ψυχρό Πόλεμο» «δεν υπάρχουν πλέον».

Χαρακτήρισε επίσης τη σημερινή κατάσταση «πραγματική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε», προσθέτοντας ότι, χωρίς αυτούς τους μηχανισμούς ψυχρού πολέμου, υπάρχει «μεγαλύτερος κίνδυνος».

Ο στρατηγός δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο κίνδυνος πολέμου με τη Ρωσία είναι μεγαλύτερος τώρα από οποιαδήποτε στιγμή της 44χρονης καριέρας του και κάλεσε το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι «προσεκτικό». 

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ταυτόχρονα με δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας η οποία κάνει λόγο για «πυρηνική καταστροφή της Ρωσίας από τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα».

Υπάρχει μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργείται στην Δύση, η οποία δημιουργεί ένα κλίμα πυρηνικού εκφοβισμού έναντι της Ρωσίας.

Η Ρωσία όμως είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του πλανήτη και ο στρατηγικός της σύμμαχος η Κίνα θέλει να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο στις χίλιες πυρηνικές κεφαλές μέχρι το 2030.

«Ο Σκοτεινός Αετός προσεδαφίστηκε» ανακοινώνει με πανηγυρικό τόνο η εφημερίδα Sun, αναφέροντας αρχικά ότι οι νέοι αμερικανικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να «χτυπήσουν τη Ρωσία» σε μόλις έξι λεπτά – Έπειτα του αναθεώρησαν λέγοντας ότι ο χρόνος εντέλει θα είναι «21 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα» – μαζί με ένα γραφικό που δείχνει τη Μόσχα να εξαφανίζεται από το «μανιτάρι» ενός πυρηνικού χτυπήματος…

Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ επανενεργοποίησαν την 56η Διοίκηση Πυροβολικού με επίσημη τελετή στη Γερμανία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η μονάδα ήταν ανενεργή από το 1991. 

Ωστόσο, στα ψιλά γράμματα στο άρθρο της The Sun, καθώς και σε άλλες βρετανικές εφημερίδες, σημειώνουν ότι η συγκεκριμένη νατοϊκή μονάδα μπορεί να είναι έτοιμη να επιφέρει πυρηνικό βομβαρδισμό το 2023.

Μόλις μια ημέρα πριν από την τελετή επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας στη Γερμανία, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο πρώτος «υπερηχητικός εξοπλισμός εδάφους» που σύμφωνα με την βρετανική φυλλάδα θα μεταφερθεί στη Γερμανία, παραδόθηκε σε τάγμα του 1ου Σώματος του Στρατού των ΗΠΑ που βρίσκεται στην Κοινή Βάση Lewis-McChord στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Η μονάδα αποτελείται από φορτηγά, ρυμουλκούμενα, τέσσερις εκτοξευτές και άλλα εξαρτήματα του συγκεκριμένου υπερηχητικού όπλου μεγάλης εμβέλειας (LRHW), αλλά δεν περιλαμβάνει (ακόμη) πυραύλους.

Το όνομα «Dark Eagle» (σκοτεινός αετός) που χρησιμοποίησε η φυλλάδα SUN, προέρχεται από τον Rob Strider, τον αξιωματούχο του στρατού.

Ο υπερηχητικός αυτός πύραυλος αναπτύσσεται από την εταιρεία Dynetics με έδρα την Αλαμπάμα, γνωστή για την ανάπτυξη της Mother of All Bombs (μητέρας των βομβών) (MOAB), το drone Gremlin, ορισμένους κινητήρες πυραύλων και ανάπτυξη συστημάτων πληροφορικής.

Η εταιρεία που θα αναπτύξει τα συστήματα συμβατότητας των οπλικών συστημάτων θα είναι η Lockheed Martin, ο κολοσσός που ανέπτυξε και το μαχητικό  αεροσκάφος F-35.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, Ρωσία και Κίνα προηγούνται στην ανάπτυξη των υπερηχητικών όπλων έναντι των ΗΠΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.