ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Aπύθμενο θράσος Μ.Τσαβούσογλου: «Οι Έλληνες σκοτώνουν χωρίς οίκτο “πρόσφυγες” στα σύνορα» είπε στον Γερμανό ΥΠΕΞ

1 min read

Με απύθμενο θράσος ο Μ.Τσαβούσογλου διαδίδει σήμερα το ψευδές αφήγημα της Άγκυρας για ανύπαρκτους «θανάτους» παράνομων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα από δήθεν ελληνικά πυρά.

«Αναγνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η Τουρκία, αλλά πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την ΕΕ. Η ΕΕ συμβάλλει στην αξιοπρεπή διαχείριση των προσφύγων» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Χάικο Μάας, ενώ υπογραμμίζει ότι οι παράνομοι μετανάστες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πιόνια γεωπολιτικών παιχνιδιών.

Στο tweet του Γερμανού ΥΠΕΞ απάντησε ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλουτ Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμα φορά τα fake news που διαδίδει η Τουρκία ακόμα και διά στόματος Ερντογάν ότι οι Έλληνες σκοτώνουν στα σύνορα αλλοδαπούς.

Συνεχίζοντας ο Τούρκος ΥΠΕΞ ρώτησε τον Χάικο Μάας ποιες από τις υποσχέσεις έδωσε η ΕΕ στην Τουρκία έχουν εκπληρωθεί. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πληρώσει ούτε τα μισά από τα 6 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε στην Άγκυρα για τους Σύρους » τόνισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, και συμπλήρωσε ότι δεν έχει εκπληρωθεί ούτε η υπόσχεση της οικειοθελούς ανθρωπιστικής υποδοχής προσφύγων, ενώ σημείωσε ότι η ΕΕ αρνείται να υποστηρίξει το σχέδιο ασφαλούς ζώνης της Τουρκίας στη Συρία.

Στο ίδιο ύφος ο Τούρκος ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει βία για να σταματήσει τους μετανάστες που θέλουν να φύγουν από τη χώρα. «Κλείνετε τα μάτια εδώ και χρόνια. Δεν είναι πια καιρός να αναλάβετε τις ευθύνες σας;», ρωτά τον ομόλογό του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.