ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απροκάλυπτο «ντου» στο κράτος – Φρένο από θεσμούς

1 min read

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ συνεχίζεται το «κομματικό ντου» στο Δημόσιο, παρά την «κόκκινη κάρτα» που πήρε η κυβέρνηση για την απόπειρα διορισμού του «λόχου των 77» μόνιμων ειδικών και τομεακών γραμματέων.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Σύμφωνα με πληροφορίες -και όπως προκύπτει και από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ- στις 4 Απριλίου το Δ.Σ. της εταιρίας «ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» συνεδρίασε και αποφάσισε, μεταξύ άλλων, την πρόσληψη ακόμα 6 δικηγόρων. Ηδη η εταιρία έχει άλλους 11 δικηγόρους, αριθμός που κρίνεται «εξωφρενικά υπερβολικός» για μια εταιρία με τόσο μικρό κύκλο εργασιών.

Με την «παμψηφεί» πρόσληψη και των 6, η εταιρία -αρμοδιότητας του κ. Σπίρτζη- διαθέτει αισίως 17 δικηγόρους! Εκτός αυτών όμως, έχει και σύμβαση έργου με άλλους δυο. Οι οποίοι, ενώ απολύθηκαν, γιατί η εταιρία δεν τους είχε εμπιστοσύνη να χειριστούν υποθέσεις του Οργανισμού, κι αφού πήραν τη νόμιμη αποζημίωση, επαναπροσλήφθηκαν με συμβάσεις έργου! Προφανώς με κάποιο μαγικό τρόπο εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους απολύθηκαν από τον Οργανισμό. Και επαναπροσλήφθηκαν, αφού προηγουμένως πήραν τις αποζημιώσεις τους…

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, είναι ένα από «τα ρουσφετολογικά μαγαζιά του ΣΥΡΙΖΑ», υπό την εποπτεία του κ. Σπίρτζη. Ο οποίος έχει προσλάβει ήδη άλλα 220 άτομα στην εταιρία. Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι ο υπουργός Υποδομών, σε σχετική συζήτηση που είχε γίνει στη Βουλή για τον υπέρογκο αριθμό δικηγόρων που έχει -και αμείβει- ο Οργανισμός (11 ήταν τότε), είχε συμφωνήσει ότι είναι υπερβολικά μεγάλος για τις ανάγκες του. Γι’ αυτό ίσως προσέλαβε ακόμα 6!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ παρουσιάζουν δυο ακόμα στοιχεία: 1. Οι 6 νεοπροσληφθέντες είχαν πετύχει σε διαγωνισμό που είχε γίνει από τον τότε ΟΣΚ Α.Ε. στις… 11/11/2008! 2.

Το Δ.Σ. της «ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» συνεδρίασε, σχεδόν νύχτα, στις 20.30, για να εγκρίνει τις προσλήψεις… Ολα στο φως… Την 165η συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 4/4/2018 -όπου ελήφθη η παμψηφεί απόφαση για τους διορισμούς- συγκάλεσε νομίμως η αντιπρόεδρος κ. Στέλλα Πολίτου, μετά την παραίτηση της προέδρου κ. Ιωάννας Κοντούλη στις 9/3/2018. Κάνοντας δεκτή την εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Β. Καραγιάννη, ο οποίος και εξουσιοδοτήθηκε «να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίηση της σχετικής απόφασης, συμπεριλαμβανομένης και της υπογραφής των αντίστοιχων συμβάσεων εμμίσθου εντολής και ιδιωτικών συμφωνητικών εξώδικου συμβιβασμού, με τις κατά περίπτωση αναγκαίες συμπληρώσεις και προσαρμογές, ανάλογα με τα ατομικά στοιχεία εκάστου δικηγόρου».

ΚΙ ΑΥΤΕΣ οι προσλήψεις, όπως και πολλές άλλες που εξακολουθούν να γίνονται στα «μουλωχτά», εκτός από την κομματικοποίηση του κράτους, αναδίδουν και μια… αχλή προεκλογικής ετοιμότητας. Κυρίως, όμως, προδίδουν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να διεισδύσει βαθιά και μόνιμα στο κράτος, προκειμένου να διατηρήσει «θύλακες ελέγχου», ακόμα κι όταν εγκαταλείψει την κυβέρνηση.

Η πρόθεση αυτή έγινε αντιληπτή και από τους θεσμούς, οι οποίοι επέστρεψαν περίπου ως απαράδεκτους τους δήθεν διαγωνισμούς, οι οποίοι ουσιαστικά οδηγούσαν σε προεπιλεγμένους διορισμούς για τους μόνιμους γενικούς και ειδικούς γραμματείς. Aλλωστε, αυτό αποτέλεσε κι ένα από τα σημαντικότερα σημεία τριβής στην τρέχουσα αξιολόγηση, με την κυβέρνηση να αναγκάζεται να το πάρει πίσω. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά υποχρεώθηκε να προκηρύξει νέους διαγωνισμούς, τους οποίους θα διαμορφώσουν και θα εποπτεύσουν Γάλλοι εμπειρογνώμονες.

Δύσκολο το λίφτινγκ σε «πολυτραυματία»

ΗΡΩΙΚΕΣ διαστάσεις τείνει να προσλάβει η προσπάθεια «μεταμόρφωσης» του Α. Τσίπρα σε «σοσιαλδημοκράτη», που μπορεί να είναι μέρος μιας «κανονικότητας». Το εγχείρημα που έχουν αναλάβει συγκεκριμένα «κέντρα» και «γραφίδες» δεν είναι καθόλου εύκολο. Για αυτό και η προσπάθεια χαρακτηρίζεται από χονδροειδείς υπερβολές, αλλά και απαράμιλλο ηρωισμό. Προς τούτο είναι και αξιέπαινη…

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ γίνεται ακόμα πιο ηρωική, αν συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι το «πολιτικό λίφτινγκ» επιχειρείται να γίνει σε ένα κουρασμένο και βαθιά αυλακωμένο πρόσωπο. Από την «ιστορική 17ωρη διαπραγμάτευση» μέχρι σήμερα αυτό το πρόσωπο έχει αποκτήσει βαθιές ρυτίδες και ουλές, που δεν «επουλώνονται» εύκολα. Τα ψέματα πολλά, οι «γκριμάτσες» περισσότερες και η κόπωση εμφανέστατη. Τα σημάδια ανεξίτηλα.

ΟΙ ΠΑΣΗΣ φύσεως επικοινωνιολόγοι που έχουν επιστρατευτεί για το «φρεσκάρισμα» και την αλλαγή του πολιτικού προφίλ του Α. Τσίπρα, το ξεκίνησαν λάθος: Προσπαθούν να αλλάξουν την πραγματικότητα και όχι να δημιουργήσουν ένα «νέο προφίλ», που να ταιριάζει περισσότερο στην ξεροκέφαλη πραγματικότητα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν, π.χ., να προσπαθούν να δικαιολογήσουν και να υποβαθμίσουν σε βαθμό εξαλείψεως το γεγονός της αποδεδειγμένης αμάθειάς του. Δεν μπορούν να πείσουν ότι ο «εθισμός στο ψέμα» είναι ένα πταισματάκι για το οποίο… «δεν βαριέσαι». Δεν μπορούν να παραγράψουν γεγονότα, τα οποία έχουν κοστίσει πολύ και στη χώρα και στον καθένα ξεχωριστά, σαν να μην έγιναν ποτέ. Δεν μπορούν να «σβήσουν» την εικόνα του τοξικού και διχαστικού ηγέτη, που έκανε το «δικό του εμφύλιο» φωνάζοντας από την προεκλογική εξέδρα, «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Δεν αντιμετωπίζονται όλα αυτά -και πολλά άλλα- με μια «σιωπηρή έκκληση για λήθη» κι ένα «πάμε παρακάτω».

ΑΠΟΔΕΙΞΗ για το πόσο αδιέξοδη και αναποτελεσματική είναι αυτή η προσπάθεια είναι η απλοϊκή κατακλείδα της-κεντρικό μήνυμα: «Στο κάτω κάτω, ο Τσίπρας δεν είναι από τζάκι»! Προφανώς δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι δεν είναι πάντα πλεονέκτημα να μην είναι κανείς από τζάκι. Ιδιαίτερα, όταν η αγωγή, η συμπεριφορά και η νοοτροπία τον έχουν εκθέσει πολλές φορές.

ΧΩΡΙΣ μια γενναία ΣΥΓΓΝΩΜΗ και χωρίς ουσιαστική ανάληψη των ευθυνών του ο Α. Τσίπρας είναι καταδικασμένος να «αφεθεί» στις εμφυλιοπολεμικές κροτίδες που έχουν απομείνει στο «οπλοστάσιο» του Θ. Καρτερού κι όσων συνεχίζουν να ζουν με τη δίψα της ρεβάνς. Η θεμιτή προσπάθεια αλλαγής της βεβαρημένης εικόνας ενός πολιτικού δεν μπορεί να τελεσφορήσει ποτέ, με εξυπνακισμούς, υποκρισία και «μασημένα λόγια». Πόσω μάλλον, αν πρόκειται για «πολιτικό πολυτραυματία», ο οποίος -εμφανώς πλέον- είναι χωρίς δυνάμεις, χωρίς καθαρή σκέψη και χωρίς ψυχολογία.

ΚΙ ΟΠΩΣ λέει ο «Παλιός» στο «Μαύρο Κουτί», όταν «έχεις πέσει σε παγίδα, σε κάθε απόπειρα να διαφύγεις, έστω από την πίσω πόρτα, οι τοίχοι της παγίδας μετατοπίζονται και μένεις πάντα εγκλωβισμένος»…

Ζαλάδα με τις εκλογές

Μετά τον κόλαφο από την Κομισιόν, η οποία δημοσίευσε το επικαιροποιημένο Μνημόνιο μόλις μία μέρα μετά τους πανηγυρισμούς του Α. Τσίπρα στη Βουλή, στο Μ. Μαξίμου έπεσε κατήφεια και ανασύρθηκαν τα εκλογικά σενάρια.

Οι επιτελείς του πρωθυπουργού αντιλαμβάνονται πλέον ότι όχι μόνο δεν μπορούν να μιλάνε για «καθαρή έξοδο», αλλά και ότι είναι «δυσβάσταχτα μεγάλο» το χρονικό διάστημα μέχρι τον Μάιο του 2019. Καθώς, όπως αποκαλύπτεται, οι περικοπές των συντάξεων είναι πιο μεγάλες απ’ ό,τι αφέθηκε να εννοηθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να διαψεύσει ότι οι περικοπές μπορεί να φτάσουν τα 438 ευρώ ή ότι θα κοπούν και συντάξεις των 600 ευρώ!

Μαζί με την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ και την επιβεβαίωση της μονιμότητας του ΕΝΦΙΑ, αλλά και τη μείωση του αφορολογήτου, το Μ. Μαξίμου αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να το «αντέξει». Πόσω μάλλον που όλα αυτά, μαζί με τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα, θα αναγκαστεί να τα… ψηφίσει ξανά στο Μεσοπρόθεσμο του Ιουνίου…

Ζαλάδα με τις εκλογές (μέρος β’)

Οι διαπιστώσεις αυτές, που βρίσκουν και τον Α. Τσίπρα προσωπικά αποδυναμωμένο, αναζωπυρώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις συζητήσεις για πρόωρες τον Σεπτέμβριο ή και… υπερ-πρόωρες νωρίτερα! Οι περισσότεροι συζητούν το ενδεχόμενο εκλογών τον Σεπτέμβριο. Κρίσιμη παράμετρος είναι και η τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό.

Αν η όλη διαδικασία καταλήξει τελικά να μην πάρει μορφή λύσης που να αντέχει να έρθει στη Βουλή, τότε οι πιθανότητες των φθινοπωρινών εκλογών αυξάνονται. Καθώς ο Α. Τσίπρας, με κουρελιασμένο το αφήγημα της «καθαρής εξόδου» και χωρίς μια «νίκη» στα εθνικά θέματα, μόνο σε περαιτέρω φθορά και εκλογική κατάρρευση μπορεί να προσβλέπει…

Των… φρονίμων τα παιδιά

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού-Γραφείο Διοίκησης και Οργάνωσης έχει ημερομηνία 10/5/2018 και αριθμό πρωτοκόλλου ΔΑΠ1459. Και τι κάνει; Εγκρίνει από τις 10 Απριλίου υπερωρίες 3.800 ευρώ για «εξαιρέσιμες μέρες και νυχτερινές ώρες» του… Ιουνίου. Η… προνοητική απόφαση αφορά στο Γραφείο του ΥΨΗΠΤΤΕ Ν. Παππά.

Προφανώς, των φρονίμων τα παιδιά δεν μαγειρεύουν μόνο πριν πεινάσουν. Τρώνε κιόλας κι ας μην πεινάνε.

Κι όμως, αληθινό

Το γεγονός διαδραματίζεται στο ΙΚΑ Καλλιθέας στις 22 Μαΐου. Προσέρχεται ασθενής για να του περιποιηθούν ένα τραύμα και να του κάνουν αλλαγή. Ο γιατρός, φιλότιμα, κάνει τη δουλειά του, αλλά στο τέλος κάνει και την… έκπληξη: Αντί για λευκοπλάστ βάζει σελοτέιπ! Δεν έφταιγε ο άνθρωπος. Απλώς δεν υπήρχε λευκοπλάστ. Πού να μην υπήρχαν «υπερπλεόνασμα», «ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης» και Π. Πολάκης…

Από το κακό στο χειρότερο οι σχέσεις Τσίπρα-Τσακαλώτου

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μ. Σεντένο ήταν σαφής: Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν τις επόμενες εβδομάδες. Ο επικεφαλής του ΕΣΜ K. Ρέγκλινγκ ακόμα πιο σαφής: Ελάφρυνση του χρέους μόνο αν η Ελλάδα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις.

Και για όποιον… δεν κατάλαβε -που λέει και το ανέκδοτο- πρόσθεσε τα εξής: 1. Η Ελλάδα βρίσκεται 8 χρόνια σε Μνημόνιο γιατί το 2015 κινήθηκε σε λάθος κατεύθυνση. 2. Εχει πάρει ήδη ελάφρυνση χρέους 10 δισ. το χρόνο… Ολα δείχνουν ότι η τα τελευταία μέτρα της «εξόδου από τα Μνημόνια» εξελίσσονται σε εφιάλτη και η ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους απομακρύνεται. Κι αυτό εξηγεί ίσως -εκτός των άλλων- γιατί οι σχέσεις Τσίπρα-Τσακαλώτου πάνε από το κακό στο χειρότερο…

Ποιος έκαψε την Αθήνα το 2008

Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ε. Αντώναρος έκανε προχθές μια εντυπωσιακή δήλωση στο «Ραδιόφωνο 24/7»: «Την Αθήνα, το 2008, δεν την έκαψε ο ΣΥΡΙΖΑ». Η δήλωση προκάλεσε συζητήσεις εντός των γαλάζιων τειχών. Αφενός γιατί ο κ. Αντώναρος ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει στον Κυρ. Μητσοτάκη εκ μέρους του Α. Τσίπρα, ο οποίος απέφυγε να απαντήσει στη Βουλή. Και αφετέρου γιατί δεν είπε ουσιαστικά ποιος την έκαψε. Μόνο κάτι σεναριολογικά περί «οργανωμένης προσπάθειας αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, με συνέργεια παραγόντων του εσωτερικού και του εξωτερικού», ψέλλισε. Απ’ αυτά που και ο Βαγγέλης από την Αργυρούπολη μπορεί να πει εκ του ασφαλούς…

Με κοινό τα ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛ

Στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης μίλησε την Τετάρτη ο Ν. Παππάς, με θέμα «Δίκαιη ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο – Η επόμενη μέρα». Η εκδήλωση έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων και το κοινό ήταν αμιγώς κομματικό. Τόσο κομματικό, ώστε έλαμψαν διά της παρουσίας τους γνωστά τρολς του Διαδικτύου, τα οποία προφανώς «ακολουθούν» τον υπουργό. Μεταξύ τους και το «διάσημο συριζοτρόλ» «Χάρης Σαλταγαμίδης» μετά της συζύγου του. Η συζήτηση προήγαγε το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου.

Είπαν:

Αλέξης Τσίπρας: (στον Κυρ. Μητσοτάκη, απολογούμενος για τη βίλα Ιγκλέσιας μέσω οφσόρ) «Με τις υγείες σας». Οταν η ευγένεια είναι έμφυτη και η Παιδεία βαθιά…

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το μωρό “Ρουβίκωνας” που μπουσουλά, θα το βοηθήσει να σταθεί η μαμά, με στοργή και Προδέρμ». Eχει και μαμά; Τον μπαμπά ξέραμε, που ήταν και στα τεθωρακισμένα…

Σοφία Βούλτεψη: (απευθυνόμενη στον Τσίπρα) «Κοιτάξτε μην πάει ο “Ρουβίκωνας” στη βίλα του Ιγκλέσιας».

Υπάρχει και «Ρουβίκωνας Εξωτερικού»;

Απορίες

1. Είναι ασφαλές το συμπέρασμα ότι ο Α. Αλαβάνος, που είπε ότι «ο Τσίπρας θα έπρεπε να είναι στριμωγμένος από τις τύψεις του», δεν έχει καταλάβει τίποτα, ούτε μετά την πολιτική πατροκτονία;

2. Τελικά, μήπως είναι υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης και ο κ. Τσίπρας;

3. Μήπως η λυδία λίθος της εσωκομματικής σύγκρουσης στον ΣΥΡΙΖΑ γίνει αυτό που ήταν προφανές ήδη από το 2015; Ο Π. Καμμένος και οι ΑΝ.ΕΛ.;

του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.