ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποζημίωση 270.000 ευρώ ζητά η ΠΟΕΔΗΝ από τον Π. Πολάκη

1 min read

Αγωγή σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Π. Πολάκη κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ διεκδικώντας συνολική αποζημίωση 270.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας.

Την αγωγή κατά Πολάκη υπογράφουν 18 εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι στρέφονται κατά του αναπληρωτή υπουργού για τον χαρακτηρισμό «τσόλια» που χρησιμοποίησε αναφερόμενος στους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ. Στο ποσό της αποζημίωσης συναθροίζονται τα 100.000 ευρώ που διεκδικεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και από ποσό των 10.000 ευρώ που διεκδικούν οι υπόλοιποι 17 υπογράφοντες το δικόγραφο.

Η αποζημίωση που ζητούν οι ενάγοντες αφορά όπως αναφέρουν τη «συστηματική προσβολή της προσωπικότητάς τους, τις δημόσιες τοποθετήσεις του, που θίγουν την τιμή και την υπόληψη τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους εργαζόμενους, που εκπροσωπούν».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε πως το ποσό που θα τους επιδικαστεί θα διατεθεί για την κάλυψη αναγκών των νοσοκομείων: «Δεν είμαστε δικομανείς, δεν θέλουμε να πλουτίσουμε. Εξ ολοκλήρου το ποσό που θα μας επιδικαστεί θα δοθεί για να καλυφθούν ανάγκες των νοσοκομείων. Θα καταθέσουμε και άλλες αγωγές και μηνύσεις και ο κ. Πολάκης θα χρειαστεί και άλλα δάνεια για να πληρώσει και εμάς και άλλους. Όταν ξεπεζέψει από το καλάμι της εξουσίας, θα είναι εντελώς μόνος».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστος Παπαναστάσης, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στα δικαστήρια για να καταθέσουμε αγωγή κατά του κ. Πολάκη. Μας εξυβρίζει ασύστολα με χαρακτηρισμούς που δεν συνάδουν με τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας».

Δημοσίευση στα Social Media