ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποτυχημένη επίθεση με drones κατά του Ερεβάν της Αρμενίας! Το προστάτευσαν συστήματα S-300! (vid.)

1 min read

Επίθεση με Drones κρούσης κατά της πρωτεύουσας της Αρμενίας Ερεβάν φαίνεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ότι επιχείρησαν οι Αζέροι. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με τέσσερα συστήματα αλλά χάρις στους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300PS/300PT-1 τρία από αυτά καταρρίφθηκαν πάνα από την πόλη Αποβιάν η οποία απέχει λίγα χιλιόμετρα από το Ερεβάν.

Τα τέσσερα Drones εντοπίστηκαν από την αρμενική αεράμυνα να πετάνε πάνω από τις επαρχίες KOTAYK και GEGHARGUNIK κατευθυνόμενα προς την πρωτεύουσας από τα βορειοανατολικά προς νοτιοδυτικά. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Πασινιάν, και οι τέσσερις στόχοι εξουδετερώθηκαν.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που στόχος του πολέμου είναι η πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν, γεγονός που εκτιμάται ότι αποτελεί κάθετη κλιμάκωση του πολέμου, ενώ αποτελεί και αμφισβήτηση του ρωσικού casus belli, καθώς ξεκαθάρισαν ότι επίθεση εναντίοπν της Αρμενίας δεν θα γίνει αποδεκτή.

Αναμένεται η αντίδραση της Μόσχας… οι Αρμένιοι φέρονται αν διαβουλεύιονται ήδη με τη Μόσχα να απευθυνθούν στον ρωσικής ηγεσίας οργανισμό CSTO (Collective Security Treaty Organization) ζητώντας αμυντική συνδρομή, καθώς η επίθεση στράφηκε εναντίον της χώρας τους και όχι του αυτόνομου θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Προφανώς η επίθεση θα επηρεάσει τις εξελίξεις αλλά και τις αποφάσεις της αρμενικής κυβέρνησης για τα επόμενα βήματα της στην αζερική επίθεση κατά -πλέον- της Αρμενίας. Μετά από την επίθεση αυτή δεν θα έπρεπε να προκαλέσει έκπληξη το ενδεχόμενο η Αρμενία να χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους 9K720 Iskander κατά της αεροπορικής βάσης Καντζά όπου σταθμεύουν τα 5 τουρκικά F-16.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.