ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποτροπιασμό προκαλεί η φωτογραφία Τούρκοι εγκατέλειψαν γυμνούς μετανάστες στις όχθες του Έβρου

1 min read

Αποτροπιασμό προκαλεί η φωτογραφία από διάσωση 92 παράνομων μεταναστών την Παρασκευή στον Έβρο, η οποία αποτυπώνει με τον πιο σκληρό τρόπο την απάνθρωπη εργαλειοποίηση της ανθρώπινης δυστυχίας από την Τουρκία.

Δεκάδες άντρες εντοπίζονται γυμνοί χωρίς κανένα προσωπικό αντικείμενο στις ελληνικές όχθες του ποταμού Έβρου. Πολλοί από αυτούς έχουν εμφανή σημάδια από χτυπήματα.

Εικόνες ντροπής που δείχνουν ξεκάθαρα το απάνθρωπο και σκληρό πρόσωπο των διακινητών, που με τις πλάτες των τουρκικών αρχών προωθούν έναντι αμοιβής πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα. Οι 92 άνθρωποι που διασθώθηκαν από τις ελληνικές αρχές κατέθεσαν ότι έφτασαν στη περιοχή με οχήματα των τουρκικών αρχών και μεταφέρθηκαν στην ελληνική πλευρά του Έβρου με φουσκωτές βάρκες.

«Την ώρα που η Ελλάδα προστατεύει αποτελεσματικά τα σύνορά της, επιδεικνύοντας σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, η Τουρκία συνεχίζει να αγνοεί όχι μόνο το Διεθνές Δίκαιο, αλλά και τη στοιχειώδη ανθρώπινη συμπεριφορά.», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στο Ιόνιο Πέλαγος, δυτικά των Παξών, 87 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά, διασώθηκαν από το Λιμενικό και παραπλέοντα σκάφη. Το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν λόγω μηχανικής βλάβης έπλεε ακυβέρνητο και κινδύνευε άμεσα η ζωή τους.

Η συνεχιζόμενη εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, αλλά και η πολεμική ρητορική της Άγκυρας, προβληματίζει την Αθήνα που απαντά στις προκλήσεις με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

«Όσο πλησιάζουμε προς τις τουρκικές εκλογές η ένταση δεν θα μειωθεί και ο κίνδυνος ενός ατυχήματος ή ενδεχομένως μιας εσκεμμένης προκλητικής κίνησης αυξάνεται . Για τον λόγο αυτόν απαιτείται επαγρύπνηση, εγρήγορση, ομόνοια και ψυχραιμία», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στα «Νέα» ο ελληνικής καταγωγής πρώην ναύαρχος των ΗΠΑ Τζέιμς Σταυρίδης τόνισε πως θεωρεί απίθανο μία επιθετική ενέργεια της Άγκυρας.

«Είναι πολύ απίθανο ο πρόεδρος Ερντογάν να επιτεθεί στην Ελλάδα. Ενώ ο πολεμικός τόνος και οι περιστασιακές στρατιωτικές εξορμήσεις, τόσο ναυτικές όσο και αεροπορικές, πιθανότατα θα συνεχιστούν», δήλωσε ο Τζέιμς Σταυρίδης.

Η Άγκυρα συνεχίζει παράλληλα τις έρευνες για τα ενεργειακά αποθέματα στην ανατολική Μεσόγειο. Το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, συνοδευόμενο από μία τουρκική κορβέτα, κατευθύνεται ήδη προς τον κόλπο της Αττάλειας βόρεια της Κύπρου, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το πλωτό τουρκικό γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.