Αποτάχτηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις οι Γερμανοί που κατέβασαν την Ελληνική σημαία

Newskamatero

Βαριά πλήρωσαν την απερισκεψία τους (όπως οι ίδιοι την χαρακτήρισαν) οι δύο Γερμανοί στρατιωτικοί, να κατεβάσουν την Ελληνική σημαία από τον ιστό της στον Σταυρό Ακρωτήριου και να ανεβάσουν την Γερμανική σημαία.

Μόλις επέστρεψαν στην Γερμανία μετά την καταδίκη τους από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε φυλάκιση 10 μηνών με τριετή αναστολή, ήρθαν αντιμέτωποι με τις Γερμανικές στρατιωτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο – που είναι υπαξιωματικοί των Γερμανικών Ειδικών Δυνάμεων – αποτάχτηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς κρίθηκε πως η πράξη τους είχε πολύ μεγάλη βαρύτητα και αποφασίστηκε η παραδειγματική τιμωρία τους για να μην επαναληφθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα έχει επανειλημμένως ζητήσει συγνώμη εκ μέρους της Γερμανικής κυβέρνησης για το περιστατικό.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Έλληνες δημιούργησαν συσκευή για πλοία και αεροπλάνα που σώζει ζωές

Μια συσκευή για την ασφαλή πλοήγηση των πλοίων και των αεροπλάνων ανέπτυξαν δύο Έλληνες μηχανικοί και αεροναυπηγοί, ώστε οι καπετάνιοι και οι πιλότοι να να βλέπουν ακόμη και όταν οι καιρικές συνθήκες ή η ώρα της ημέρας δεν το επιτρέπει. Η συσκευή ονομάζεται Enorasys και πήρε το όνομά της από την αρχαία ελληνική γραμματεία. Η συσκευή δημιουργήθηκε […]