Πε. Σεπ 24th, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποσφραγίστηκαν οι προσφορές για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής

1 min read

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου η υποβολή των προσφορών για τους Σταθμούς Μετατροπής της Διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής οι οποίες αποσφραγίστηκαν σήμερα. Σύμφωνα με πηγές της Αριάδνη Interconnection, θυγατρικής εταιρείας του ΑΔΜΗΕ, που υλοποιεί το έργο, στον διαγωνισμό συμμετέχουν οι ενώσεις εταιρειών ΤΕΡΝΑ-SIEMENS και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-GENERAL ELECTRIC-NARI.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αφορά τη Μελέτη, Προμήθεια και Εγκατάσταση δυο Σταθμών Μετατροπής Εναλλασσόμενου/Συνεχούς Ρεύματος και ενός Υποσταθμού για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Συνεχούς Ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής (2 x 500 MW).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι 380.000.000 ευρώ και η διάρκεια υλοποίησης του είναι 36 μήνες. Η διασύνδεση πρόκειται να ενταχθεί για συγχρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πηγές της εταιρείας ανέφεραν σχετικά ότι: «Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προσφορών για τους Σταθμούς Μετατροπής, η Διασύνδεση Κρήτης-Αττικής μπαίνει σε τροχιά πλήρους υλοποίησης. Η Αριάδνη Interconnection θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ολοκληρωθεί η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, με στόχο στις αρχές του 2020 να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με όλους τους αναδόχους του έργου και να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.