ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

12 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απόρρητο τουρκικό σχέδιο για την πρόκληση στοχευμένου θερμού επεισοδίου

1 min read

Απόρρητο τουρκικό σχέδιο για την πρόκληση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, φέρεται να έχει στα χέρια της ΕΥΠ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews και του συναδέλφου Θάνου Σωτήρη. Το σενάριο αυτό έχει εκπονηθεί υπό την πλήρη γνώση και εποπτεία του ίδιου του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που φαίνεται να προκρίνει κλιμάκωση των πιέσεων στην Ελλάδα, θεωρώντας την «αδύναμο κρίκο», για να πετύχει μια νίκη που θα «κλειδώσει» την επανεκλογή του.

Σύμφωνα με το σενάριο, ένα φουσκωτό σκάφος θα ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με πρόσφυγες από την Συρία και θα οδηγηθεί εσκεμμένα σε ναυάγιο από τους Τούρκους, πάνω σε βραχονησίδα της επιλογής της υπηρεσίας πληροφοριών MIT και όλως τυχαίως θα «αντιμετωπιστεί»… κεραυνοβόλα από την πανταχού παρούσα Ακτοφυλακή.

 

 

Σκάφος που θα βρίσκεται εκεί θα οδηγήσει στη βραχονησίδα τους μετανάστες, με την Τουρκία να υποστηρίζει ότι είναι τουρκική, όταν πλησιάσουν τα ελληνικά μέσα. Επιδίωξη θα είναι η κλιμάκωση, με τους «σιγουράντζες» Τουκαλάδες να μην τολμούν να ανεβάσουν Τούρκους αυτή τη φορά, διότι κάπου ίσως έχουν ακούσει ότι την επόμενη μέρα ίσως δεν θα υπάρχει βραχονησίδα. Αυτό που δεν κάναμε στην κρίση των Ιμίων…Πλέον, για την αντιμετώπιση του ενδεχομένου, τα σκάφη του Λιμενικού / Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ), συνοδεύονται από μεγαλύτερες μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ καμία «τυχαία» αναχώρηση πλοιαρίων κάθε λογής με πρόσφυγες / μετανάστες, παρακολουθείται επισταμένως…

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση