ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απόπειρα παραβίασης ρωσικών συνόρων από πλοίο των ΗΠΑ: Στο υπ. Άμυνας εκλήθη στέλεχος της πρεσβείας

1 min read

Αμερικανικό αντιτορπιλικό προσπάθησε να διασχίσει τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα και έφτασε στα 60 μέτρα από ρωσικό πολεμικό πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ για να παρέχει εξηγήσεις σε σχέσεις με το περιστατικό με το αμερικανικό αντιτορπιλικό που προσπάθησε να περάσει τα θαλάσσια σύνορα της Ρωσίας στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

«Το απόγευμα της 15ης Οκτωβρίου, ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα εκλήθη στη Διεύθυνση Διεθνούς Στρατιωτικής Συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ενημερώθηκε για τη θέση του ρωσικού στρατού για το ζήτημα της προσπάθειας του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS Chafee να διασχίσει τα σύνορα με τη Ρωσία στην περιοχή του Κόλπου του Μέγα Πέτρου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι το πλήρωμα του αμερικανικού πλοίου φέρθηκε αντιεπαγγελματικά καθώς παραβίασε τους διεθνείς κανόνες για την πρόληψη συγκρούσεων στη θάλασσα (COLREG-72), όπως επίσης και τη ρωσοαμερικανική συμφωνία του 1972 για την πρόληψη περιστατικών στη θάλασσα και τον εναέριο χώρο της περιοχής αυτής.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.