ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Απομακρύνονται με κυβερνητική απόφαση οι ελληνικές επιχειρήσεις από τις περιοχές που επιτάχθηκαν για «Δομές Φιλοξενίας»

1 min read

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του νέου κλειστού κέντρο αλλοδαπών στη Σάμο στη θέση Ζερβού κοντά στο Βαθύ, όπου μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 180 οικίσκοι

Ο κάθε οικίσκος είναι εμβαδού 24 τετραγωνικών και έχει δύο υπνοδωμάτια, μια μικρή κουζίνα και τουαλέτα. Ο χώρος θα κλιματίζεται ενώ θα προσφέρει και δωρεάν wifi.

Όπως σε όλες τις δομές τέτοιου τύπου, το κέντρο θα είναι περιφραγμένο με διπλό ψηλό φράχτη. Δικαίωμα να βγαίνουν έξω με ειδική κάρτα θα έχουν όσοι δεν είναι παραβατικοί, προς επιστροφή ή νεοεισερχόμενοι.

Στο κλειστό κέντρο, προβλέπεται η κατασκευή τζαμιού. Έτοιμο είναι επίσης το κτίριο όπου θα στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες, αλλά και τα ιατρεία.

Οποιες ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται στην περιοχή, πρέπει να απομακρυνθούν, μέχρι το τέλος του μήνα,

Η νέα κλειστή δομή στη θέση Ζερβού απέχει περίπου 7 χλμ από το Βαθύ, όπου βρίσκεται το αρχικό hot spot. Η δομή φιλοξενεί υπεράριθμο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, που έχουν στήσει αυτοσχέδια καταλύματα στην πλαγιά του βουνού. Αποχέτευση και τρεχούμενο νερό δεν υπάρχει.

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι οι νέες «κλειστές» Δομές Φιλοξενίας, δεν θα είναι και τόσο «κλειστές»: Θα βγαίνουν όλοι οι φιλοξενούμενοι αλλοδαποί εκτός από… αυτούς που έχουν παραβατική συμπεριφορά (οι οποίοι όμως θα έπρεπε να είναι στην φυλακή αν έχουν παραβατική συμπεριφορά και όχι σε «Δομή Φιλοξενίας»).

Επίσης θα έχουν κάρτες εισόδου και εξόδου από τους νέους καταυλισμούς όλοι οι διαμένοντες στον καταυλισμό. Κατά τα λοιπά θα είναι «κλειστές»…

Επίσης ο Φιλίππο Γκράντι, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να είναι ελεγχόμενες και όχι κλειστές οι νέες δομές.

«Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί μου είπαν ότι η κυβέρνηση έχει πλάνο. Μάθαμε και για τα κλειστά κέντρα που ετοιμάζονται στα νησιά. Η Ύπατη Αρμοστεία είναι ενάντια στα κέντρα κράτησης.

Το έκανα ξεκάθαρο στην κυβέρνηση. Με διαβεβαίωσαν πως δεν πρόκειται να είναι κρατούμενοι όσοι θα διαμένουν εκεί. Πήρα αυτή τη διαβεβαίωση δέκα φορές, όχι μια.

Η κυβέρνηση φυσικά έχει τη δυνατότητα να καταστήσει ελεγχόμενα τα κέντρα, ειδικά αν πρόκειται να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση σε υπηρεσίες και κυρίως υπηρεσίες υγείας. Θα περιμένουμε να δούμε, όμως αν πρόκειται να δούμε κέντρα κράτησης, ξεκαθαρίζουμε εξαρχής πως είμαστε κάθετα αντίθετοι».

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκφράσει την απροθυμία της να χρηματοδοτήσει κλειστά κέντρα.

Αρα, μόνο κλειστά δεν θα είναι τα νέα κέντρα, καθώς όλα χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.