ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκλειστικά ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί από 1η Μαΐου και για την Εφορία

1 min read

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:43

Του Σπύρου Δημητρέλη

Αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο θα διενεργούνται, από την 1η Μαΐου του 2018, οι πλειστηριασμοί κινητών και ακινήτων όταν επισπεύδων του πλειστηριασμού είναι το Δημόσιο.

Με τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή, σήμερα το απόγευμα, ορίζεται το παραπάνω, ενώ επέρχονται και αλλαγές στη διαδικασία που προηγείται της έκδοσης του προγράμματος πλειστηριασμού.

Ειδικότερα, οι διατάξεις που κατατέθηκαν, προβλέπουν:

– Οι πλειστηριασμοί ακινήτων, στο πλαίσιο εφαρμογής του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) από 1η/5/2018 δεν διενεργούνται σε φυσικό χώρο, αλλά σε ηλεκτρονικό.

– Οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί για διενέργεια σε φυσικό χώρο έως και τις 30 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον ΚΕΔΕ πριν τις αλλαγές που κατατέθηκαν σήμερα.

– Καταργούνται οι υποχρεώσεις δημοσίευσης των προγραμμάτων πλειστηριασμού σε έντυπα και θεσπίζεται η δημοσίευση στο δελτίο δημοσιεύσεων του Τομέα Ασφάλισης Νομικών του ΕΦΚΑ.

– Αυξάνεται, από τις τρεις ημέρες που είναι σήμερα στις 40, ο χρόνος κοινοποίησης του προγράμματος πλειστηριασμού στον οφειλέτη.

– Για προγράμματα πλειστηριασμών που θα εκδοθούν μέχρι την υπογραφή της υπουργικής απόφασης που θα ορίζει ότι τα ακίνητα εκπλειστηριάζονται στην εμπορική αξία, θα ισχύει η εμπορική αξία ως τιμή προσφοράς.

capital.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.