ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκλεισμό του Καστελόριζου ετοιμάζουν οι Τούρκοι – Αυτό δεν θα είναι “κόκκινη γραμμή”;

1 min read

Η μία μετά την άλλη οι “κόκκινες γραμμές” της κυβερνήσεως Μητσοτάκη καταργούνται. Έναν ολόκληρο μήνα είναι το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και όσα έλεγαν προηγουμένως έχουν αποδειχθεί λόγια ψεύτικα άνευ ουσίας.

Συνένοχοι με τον Μητσοτάκη και τα κόμματα του “δημοκρατικού τόξου” με πρώτο απ’ όλα τον ΣΥΡΙΖΑ, που κατ’ ουσίαν συναινεί σε αυτή την ολέθρια πολιτική των υποχωρήσεων. Όσο για τις “πατριωτικές” κορώνες Βελόπουλου, είναι για τα πανηγύρια. Το Σύστημα τον συντηρεί γιατί είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να κόβει ψήφους από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όπως και έκανε στις τελευταίες εκλογές.

Πληροφορίες αναφέρουν, λοιπόν, ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει αποκλεισμό του Καστελόριζου, πριν από το τέλος Σεπτεμβρίου, μετακινώντας σε απόσταση 6 ν.μ. από το Ελληνικό έδαφος το Oruc Reis. Η ζώνη αποκλεισμού θα ξεκινά από την μικρασιατική ακτή και αυτό συνιστά ουσιαστικά αποκλεισμό όλου του συμπλέγματος της Μεγίστης.

Ο αποκλεισμός θα θέσει την Ελλάδα προ του διλήμματος να αποδεχθεί τον αποκλεισμό, που σημαίνει ωμή παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας ή να επιχειρήσει να τον διασπάσει.

Ο τουρκικός στόλος με το Oruc Reis και επιπλέον πολεμικά πλοία θα επιχειρήσει να «στραγγαλίσει» το σύμπλεγμα των νησιών, εντοπίζοντας την κίνησή του στα τρία νησιά που υπάρχουν φρουρές εθνοφυλάκων: Την Μεγίστη, την Ρω και την Στρογγύλη.

Ένα επιπλέον ζήτημα είναι αν θα επιχειρηθεί απόβαση και κατάληψη κάποιων από τις νησίδες του συμπλέγματος που δεν έχουν φρουρά και τα οποία η Άγκυρα θεωρεί Τουρκικά.

Ούτε αυτό δεν θα είναι “κόκκινη γραμμή”;

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.