ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Αποκαλυπτήρια» σήμερα για τον Προϋπολογισμό του 2022

1 min read

Τι προβλέπει το προσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή – Έρχονται μέτρα στήριξης αλλά θα… απουσιάζει η μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2022!

Μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επαγγελματίες θα περιλαμβάνει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η κατάθεση του προσχεδίου δεν αναμένεται να περιέχει εκπλήξεις, ενώ θα περιλαμβάνει κυρίως τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Πρόκειται για παρεμβάσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ για τα έτη 2021-22, εκ των οποίων το 1,1 δισ. αφορά το 2021 και τα υπόλοιπα 2,4 δισ. το 2022.

Η λίστα των φοροελαφρύνσεων θα περιέχει το «πάγωμα» της εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022 για τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, την επέκταση των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, το νέο αφορολόγητο στις γονικές παροχές κ.ά.

Στο πακέτο των φοροελαφρύνσεων θα περιλαμβάνεται και μια σειρά από παρατάσεις μέτρων, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε καφέ, αναψυκτικά, μεταφορές, κινηματογράφους, τουριστικά πακέτα, γυμναστήρια, σχολές χορού στον συντελεστή 13%.

Από το προσχέδιο αναμένεται να απουσιάζει η μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2022, καθώς η 18μελής επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα την κατάρτιση του σχεδίου για τον φόρο, με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, ο οποίος από του χρόνου θα ενσωματώσει και τον συμπληρωματικό φόρο.

Επίσης, θα προβλέπεται η αύξηση 2% του κατώτατου μισθού, ο οποίος από τα 650 ευρώ σήμερα θα διαμορφωθεί στις αρχές του έτους στα 663 ευρώ.

Όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το τελικό κείμενο του Προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στις 21 Νοεμβρίου, δεν θα μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με το σημερινό προσχέδιο, καθώς στο ενδιάμεσο θα έχει αποτυπωθεί με μεγαλύτερη σαφήνεια η πορεία του Προϋπολογισμού.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως, σε περίπτωση που η ανάπτυξη της οικονομίας κινηθεί σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα, τότε δεν αποκλείεται το τελικό κείμενο που θα τεθεί προς ψήφιση να περιλαμβάνει και πρόσθετες φοροελαφρύνσεις, με έμφαση στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.