ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

5 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ Αυτός είναι ο τρόπος που το τουρκικό λιμενικό προωθεί λαθρομετανάστες στο Αιγαίο

1 min read

Με ιδιαίτερα επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησαν το πρωί της Τρίτης (9/11) οι τουρκικές αρχές να προωθήσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα λέμβο με περίπου 40 πρόσφυγες και μετανάστες.

Βίντεο που έδωσε το Λιμενικό Σώμα στη δημοσιότητα δείχνει ξεκάθαρα τις επικίνδυνες προσπάθειες τουρκικής ακταιωρού να συνοδεύσει τη λέμβο στα χωρικά ύδατα της χώρας μας στα ανοιχτά της Λέσβου.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας από τα σκάφη του και τα σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και από τα περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, με τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, για να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου.

Η απάντηση που έλαβαν ήταν αρνητική. Τελικά η λέμβος με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν μπήκε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυνελέγησαν τελικά από τις τουρκικές ακταιωρούς.

Παράλληλα σημειώθηκε και περιστατικό παρενόχλησης σκαφών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ από τουρκική ακταιωρό. Το Λιμενικό Σώμα σημειώνει ότι «λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ευαισθησία στην ανθρώπινη ζωή, για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ε.Ε., τα αποτελέσματα των οποίων αποτυπώνονται στην ραγδαία μείωση του αριθμού των παράνομων διελεύσεων των θαλασσίων συνόρων μας από υπηκόους Τρίτων Χωρών».

Μετά το περιστατικό, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε τα εξής:

«Για μια ακόμα φορά, η Τουρκία συμπεριφέρθηκε ως κράτος – πειρατής στο Αιγαίο. Κατά παράβαση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα το πρωί, τουρκικές ακταιωροί συνόδευσαν λέμβο με δεκάδες άτομα που προσπάθησαν να παραβιάσουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας. Η έγκαιρη και ψύχραιμη αντίδραση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, απέτρεψε την παραβίαση των συνόρων μας και σταμάτησε την εξέλιξη του επεισοδίου.

»Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να πιέσει πολύ περισσότερο την Τουρκία, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της, με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Δείτε το βίντεο:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.