ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Αποκαλυπτικό το προσωρινό πόρισμα από την επιτροπή για το AstraZeneca στην Κρήτη: «Σχετίζονται εμβόλιο – θρομβώσεις»

1 min read

Καταιγιστικές φαίνεται ότι είναι οι εξελίξεις αναφορικά με τα εμβόλια της AstraZeneca  στην Κρήτη και τα απανωτά περιστατικά θρομβώσεων καθώς την Πέμπτη 20 Μαΐου συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ με αντικείμενο τα 3 περιστατικά θρομβώσεων σε πολίτες.

  • Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN TV οι επιστήμονες της επιστροπής κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων όσον αφορά στην περίπτωση του 35χρονου αλλά και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Μάλιστα σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση βρίσκεται η υγεία της 44χρονης γυναίκας από την Κρήτη, που νοσηλεύεται με θρόμβωση στον εγκέφαλο μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Η γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία σημαίνοντας «συναγερμό» στο ιατρικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ.

Επίσης συνεχίζεται ο κλινικός έλεγχος στην περίπτωση της 47χρονης και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι επιστήμονες κατέληξαν στο προσωρινό πόρισμα καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί προφορικά για το αποτέλεσμα του αντισώματος.

  • Ανακάλυψαν ότι ο 35χρονος και η 44χρονη βγήκαν θετική σε ειδικό έλεγχο για παράγοντα που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας. Όταν τα αποτελέσματα φτάσουν και γραπτώς στην επιτροπή, θα καταλήξουν σε οριστικό πόρισμα.

Να σημειώσουμε ότι  ο 35χρονος Αλέξανδρος Μεταξάκης από την Ιεράπετρα, η περιπέτεια του οποίου συγκλόνισε την Κρήτη και την χώρα, καθώς εμφάνισε δυο θρομβώσεις – η πρώτη στο πόδι και η δεύτερη στην αριστερή καρωτίδα –  μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της AstraZeneca ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι αναμένεται το τελικό πόρισμα από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης, που θα καταδείξει με σαφήνεια αν υπάρχει τελικά σύνδεση των θρομβώσεων με το εμβόλιο, «οι πρώτες εξετάσεις και τα όσα μου μετέφεραν οι γιατροί στο ΠΑΓΝΗ, δείχνουν σύνδεση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων που μου συνέβησαν».

  • «Δεν γνωρίζω ακριβώς την διαδικασία όμως είμαι αποφασισμένος να κινηθώ νομικά κατά παντός υπεύθυνου», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έχω κρατήσει αντίγραφο της κίτρινης κάρτας που στάλθηκε στον ΕΟΦ και αναμένω μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη να παραλάβω τον αναλυτικό ιατρικό φάκελο μου από το ΠΑΓΝΗ, που περιλαμβάνει τις εξετάσεις μου, έτσι ώστε, μετά και την έκδοση του πορίσματος, να μπορώ να κινηθώ σύμφωνα με τον νόμο έχοντας στα χέρια μου όλο το ιστορικό».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως «την πρώτη φορά που ζήτησα από το εμβολιαστικό κέντρο Αγίου Νικολάου την κίτρινη κάρτα μου το αρνήθηκαν, ενώ την δεύτερη με ενημέρωσαν πως η κίτρινη κάρτα μου βρίσκεται στην πλατφόρμα όπου έκανα αίτηση για να κλείσω το ραντεβού για τον εμβολιασμό μου».

  • Σε ερώτηση για το αν θεωρεί πως η κίτρινη κάρτα θα έπρεπε να σταλθεί κατά την εμφάνιση της πρώτης θρόμβωσης και όχι 5 μέρες μετά, που εμφάνισε την δεύτερη, απάντησε πως: «το διάστημα αυτό είναι στα όρια της ανεκτικότητας. Η απάντηση που έλαβα από το ΠΑΓΝΗ με κάλυψε, καθώς μου τόνισαν πως έπρεπε να ολοκληρωθούν κάποιες εξετάσεις αρχικά στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, στις οποίες υποβαλλόμουν καθημερινά, να σταλούν οι ειδικές εξετάσεις αίματος στην Αθήνα και στην συνέχεια με ολοκληρωμένα στοιχεία να σταλεί η κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ. Ίσως να ήταν καλύτερα έτσι, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να γίνονται συνεχώς νέες προσθήκες. Περίεργο θα ήταν για μένα, αν για παράδειγμα, είχα πάρει εξιτήριο και δεν είχαν στείλει ακόμη την κίτρινη κάρτα».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.